Cetinjska URA želi da osnuje Fond za stipendiranje talentovane djece

#Politika #Cetinje #FondZaStipendiranjeTalentovaneDjece #JovanaRadović #UjedinjenaReformskaAkcija

jovana_radovic.jpg

Cetinjska URA želi da osnuje Fond za talentovanu djcu i omladinu. Kako kaže Jovana Radović, kandidatkinja za odbornicu, namjera im je da uvedu opštinski registar đaka koji se ističu u pojedinim oblastima.

“Takođe, želimo da pratimo njihov obrazovni put sa krajnjim ciljem da ih zadržimo na Cetinju. Plan nam je da stvorimo uslove da se mladi uključe u život zajednice kroz javne konkurse, takmičenja i volonterizam. Takođe planiramo stvoriti jaku vezu između svih obrazovnih institucija u Prijestonici i lokalne samouprave, koja će biti direktna podrška mladima”, dodaje ona.

Pored toga, kako ističe, cilj im je da svim kapacitetima stanemo iza osnivanja Omladinskog kulturno-rekreativnog centra sa programskim sadržajima namijenjenim omladini.

“Kada nakon 26. novembra cetinjska URA bude činilac vlasti obezbijedićemo kontinuirano finansiranje omladinskih organizacija. Umrežićemo i lokalne omladinske realizacijesa nadležnim sekretarijatom i vaspitoobrazovnim institucijama. Cetinjska URA ce brinuti o djeci iz socijalno ugroženih porodica kojima će, između ostalog, obezbijediti besplatne školske udžbenike”, zaključila je Radović.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!