Crnogorci će biti ravnopravni na Kosovu

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj obećao da će crnogorska zajednica imati ravnopravan tretman u toj zemlji sa ostalim zajednicama.

Da doprinesemo zajedno našem razvoju i blagostanju (Foto: RTK)Foto: Da doprinesemo zajedno našem razvoju i blagostanju (Foto: RTK)

„Kosovo je naša zajednička kuća i crnogorska zajednica će imati ravnopravan tretman sa ostalim zajednicama. U ime Vlade zahvalio sam se predstavnicima crnogorske zajednice na aktivnom učešću na javnom, političkom i kulturnom životu Kosova, i obećao im da ćemo biti uz njih i ubuduće“”, napisao je Haradinaj, nakon sastanka na svom Fejsbuk nalogu.

Haradinaj se sastao sa predstavnicima crnogorske zajednice na Kosovu, na čelu sa predsjednikom Udruženja Crnogoraca Kosova Slobodanom Vujičićem.

„Mi smo zajedno da podržavamo jedni-druge, da doprinesemo zajedno našem razvoju i blagostanju”, rekao je premijer Haradinaj, prenosi RTK2.

Haradinaj je ocijenio izvanrednim odnose između Albanaca i Crnogoraca kao i odnose između Kosova i Crne Gore.

On je istakao potrebu unapređenja ekonomskih odnosa između dvije zemlje i potrebu poboljšanja prava crnogorske zajednice na Kosovu. U tom pravcu je najavio otvaranje Razvojnog centra Crnogoraca.

“U julu ćemo otvoriti Razvojni centar Crnogoroca Kosova, koji će biti glavna adresa i ključni mehanizam preko kojeg će se sprovoditi Strategija integracije Crnogoraca i koji će doprinjeti jačanju odnosa između Kosova i Crne Gore”, dodao je Haradinaj.

S druge strane, predstavnici crnogorske zajednice na Kosovu su zahvalili premijeru Haradinaju na stalnoj podršci koju im daje u raznim projektima.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!