Da li je ovo strano uslovljavanje za izbore u Tuzima?

#Politika #AlbanskaAlternativa #Investicije #NikĐeljošaj #Tirana #Tuzi

nik-đeljošaj.jpg

Zamjenik predsjednika Albanske alternative Nik Đeljošaj tvrdi da će u Malesiju dovesti investitore koji su spremni da ulože milione, ali pod jednim uslovom – da AA pobijedi na lokalnim izborima 26. novembra.

Đeljošaj se danas vratio iz Tirane, gdje je, kako kaže, učestvovao na sastanku gdje je bilo oko 30 biznismena a koji su investirali na stotine miliona eura u Albaniji i regionu. Predstavio im je potencijale i resurse koje ima Malesija, a oni su, kako tvdi, iskazali spremnost da ovdje investiraju.

To što priča o milionskim investicijama uoči izbora može zvučati kao direktno miješanje Albanije u politički proces Crne Gore,i svojevrsna ucjena da će investitori doći samo ako pobijedi Albanska alternativa, Đeljošaja ne zabrinjava.

Kaže da se biznismeni ne bave politikom, već da traže sigurnost za svoje investicije.

Pročitajte još:   MVP: Moguće tehničke korekcije granice

On za CdM kaže da je albanskim investitorima predstavio potencijale i resurse koje ima Malesija kako bi iste valorizovali i poboljšali život građana Malesije, otvorili nova radna mjesta i povećali direktne strane investicije.

“Dogovorili smo da ih nakon pobjede na lokalnim izborima pozovem da posjete Tuzi i konkretizujemo investicije”, kazao nam je Đeljošaj.

Funkcioner AA kaže da investitore ne treba gledati prema tome odakle dolaze i da ova priča ne znači da se neko miješa u unutrašnje stvari države Crn Gore.

“Ako neko gleda investitore u zavisnosti odakle dolaze, onda sve sadašnje strane investitore u Crnoj Gori možemo prozvati i reći da se države odakle dolaze miješaju u unutrašnja pitanja. Mi želimo razvoj i valorizaciju resursa, kao pobjednici na narednim izborima, otvorićemo vrata svim investitorima, nećemo pravite razlike odakle dolaze. Ko ima vremena da investitore nabraja po nacionalnoj osnovi, srećno mu bilo”, jasan je Đeljošaj.

Pročitajte još:   Sud ekspresan samo prema opozicionarima

<<<Izbori u Tuzima pomirili albanske partije uz aminovanje mentora iz Tirane<<<

Priča o milionskim investicijama iz Albanije stiže nepun mjesec nakon što je Tirana incirala da četiri albanske partije – Albanska altenativa, Demokratska unija Albanaca, Demokratski savez Albanaca i Demokratski forum za integracije, potpišu zajedničku političku platformu o saradnji nakon lokalnih izbora u Tuzima 26. novembra. Cilj sporazuma je, kako je CdM pisao, da se spriječi pravljenje bilo kakve koalicije sa DPS-om.

Miraš Dušević

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!