Dan nezavisnosti obilježiti i u Budvi

#OpštinaBudva #MiodragČučka #Crnogorska

Iz Crnogorske navode da budvanska vlast ne namjerava da bilo kakvim prigodnim svečanostima obilježi Dan nezavisnosti, te da će u tom slučaju prisitati buduće učešće u gradskom parlamentu.

Čučka: Budvanski vladari da shvate da je Budva crnogorski grad

„Mi iz Crnogorske podjećamo aktuelnu koalicionu vlast u Budvi da je sjutra, u nedjelju, najznačajniji datum u novijoj crnogorskoj istoriji jer je 11 godina od dana kada je Crna Gora na veličansTvenom referendunu 2006. godine obnovila svoju nezavisnost i uspostavila puni međunarodni subjektivitet. Prinuđeni smo podsjetiti na ovaj značajan državni praznik aktuelnu vlast jer ne vidimo u našoj opštini da postoji namjera obilježavanja ovog značajnog jubileja bilo kakvim prigodnim svečanostima“, saopštio je predsjednik OO Crnogorske Budva Miodrag Čučka.

Čučka napominje da, nažalost, ni ranije vlasti u Budvi nijesu pridavale poseban značaj tom državnom prazniku.

„Ali nam je sada jasnije zbog čega nijesu imali vremena, ni motiva da se ozbiljnije posvete proslavama nezavisnosti“, naveo je on.

Čučka ističe da je podsjećanje Crnogorske aktuelnoj budvanskoj vlasti najdobronamjernije, jer, kako je naveo, i u posljednji čas imaju šansu da na najskromniji način obilježe veliki crnogorski praznik.

„U slučaju da ovo naše podsjećanje bude ignorisano, upozoravamo koalicionu vlast u Budvi da će Crnogorska na svojim organima, odmah nakon praznika, preispitati svoje buduće učešće u gradskom parlamentu. Naša poruka je više nego jasna jer želimo da sadašnji vladari našim gradom shvate da Budva nikada više neće biti „država u državi“, jer je Budva najsjajniji biser Crne Gore i metropola crnogorskog turizma“, kazao je Čučka.

On je naveo da mnogi gradovi u Crnoj Gori sa mnogo skromnijim budžetom na prigodan način obilježavaju i slave Dan nezavisnosti.

„Očekujemo da to uradi i naša Budva jer naša pripadnost Crnoj Gori nikada neće biti upitna, pa ko god vladao našim gradom. U očekivanju da Budva obilježi veliki državni praznik, mi iz Crnogorske koristimo priliku i svim našim sugrađanima čestitamo Dan nezavisnosti – Da je vječna Crna Gora“, poručio je Čučka.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!