DF: NATO ostavio CG na cjedilu

#DemokratskiFront #Požar

Demokratski front (DF) pozvao je članstvo i pristalice tog političkog saveza da pomognu u gašenju požara širom Crne Gore.

„Demokratski front poziva svoje članstvo i pristalice da, na svakom mjestu, gdje god mogu, pomognu u gašenju požara koji su zahvatili Crnu Goru. Ova teška situacija je još jednom pokazala da je vlast nespremna i nesposobna za ovakve nepogode i da nema kapaciteta da odgovori na ovakve izazove“, saopštio je portparol Nove, Jole Vučurović.

On je ocijenio da je „vlast obmanula građane obećanjima da će NATO priskočiti u pomoć Crnoj Gori u slučaju ovakvih i sličnih situacija“.

„Svjedoci smo da u ovim teškim trenucima za Crnu Goru građani jedino mogu da se oslone jedni na druge, jer slabo opremljene i malobrojne vatrogasne jedinice su već na ivici izdržljivosti. Već na prvom većem ispitu pala je u vodu ona velika priča o tome kako će Crna Gora biti ‘ravnopravna za stolom’ u Briselu – NATO je jednostavno ostavio na cjedilu svog ‘saveznika’, zemlju koja je ‘punopravna’ članica“, rekao je Vučurović.

To nas, podsjeća Vučurović, „vraća na one velike poplave koje su prije nekoliko godina pogodile Crnu Goru“.

„A od NATO-a je tada stigla pomoć u vidu 17 pari desnih čizama. Tako i danas, nigdje NATO aviona da gase požare, nigdje tih čuvenih vojnih trupa da učestvuju u spasavanju ljudskih života i imovine. Očigledno je da će jedini avioni NATO koje je vidjela Crna Gora biti oni koji su ubijali naš narod 1999. godine. I umjesto da sve kapacitete usmjere na gašenje požara i saniranje katastrofe, marionetska vlast i danas sramno cvili i priča o investicijama koje će doći sa učlanjenjem u NATO, što je teška neistina. Koliko su zemlje NATO zainteresovane za Crnu Goru pokazuje se sada kad su u pitanju životi ljudi. Mi smo upozoravali na ovo, jer nam je bilo jasno zašto NATO insistira na članstvu Crne Gore – ne da bi joj pomogli, nego da bi je koristili u svojim geopolitičkim obračunima. Vrijedi podsjetiti da su ruski avioni prije nekoliko godina učestvovali u pomoći Crnoj Gori kada je takođe bila ugrožena od požara. Ne očekujemo da bilo koji ministar podnese ostavku zbog promašaja koji su napravljeni, jer se radi o vladi koja je ne samo neodgovorna, već je pokazala da prezire svoj narod“, rekao je Vučurović.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

1 komentar

Comments are closed.