DF predaje žalbu Apelacionom sudu

Predsjedništvo Demokratskog fronta (DF) predaće danas žalbu Apelacionom sudu, povodom odluke Višeg suda da njihovog kolegu, Milana Kneževića kazni sa dva mjeseca zatvora.

Predaće i dopis kojim su svi poslanici DF-a posvjedočili da su izgovorili isto što i Milan Knežević (Foto: Anadolija)Foto: Predaće i dopis kojim su svi poslanici DF-a posvjedočili da su izgovorili isto što i Milan Knežević (Foto: Anadolija)

Vijeće Višeg suda u Podgorici ranije je prihvatilo žalbu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i potvrdilo kaznu do dva mjeseca zatvora za Kneževića zbog odbijanja da dostavi podatke o sudiji koji mu je, kako je tvrdio, ponudio da mu za deset hiljada EUR ukine presudu zbog napada na policajca 2015. godine.

Iz DF-a je saopšteno da će osim žalbe, Apelacionom sudu predati i dopis kojim su svi poslanici te partije posvjedočili da su izgovorili isto što i Milan Knežević.

„Od odnosa sudova, kojima se povodom tog problema obratila Skupština Crne Gore, zavisiće i naši budući potezi“, navodi se u saopštenju DF-a.

Iz te partije su kazali da se može desiti da poslanički klub godišnji odmor provede u Skupštini Crne Gore.

„Gdje bi se zajedno sa kolegama Kneževićem i Nebojšom Medojevićem branili od državnog terora, protivustavnih i protivzakonskih napada koje u ime crnogorskog režima sprovodi pravosuđe“, kaže se u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!