Đukanović izdao sve države koje je branio

Lider SDP-a, Ranko Krivokapić, ocijenio je da je predsjednik DPS-a, Milo Đukanović, izdao svaku državu koju je branio, navodeći da je jedina prava zastava DPS-a gusarska.

Ima li kraja bestidnosti u poharnom dijelu DPS-a u odbrani vlasti po svaku cijenu: Krivokapić (Foto: rtcg.me)Foto: Ima li kraja bestidnosti u poharnom dijelu DPS-a u odbrani vlasti po svaku cijenu: Krivokapić (Foto: rtcg.me)

Podsjećamo, Đukanović je na konvenciji u Kolašinu, kazao da je izdaja SDP-a počela u tom gradu.

„Kad vam čitav politički vijek prođe u progonu neistomišljenika, a pri tome sami izdajete svakog gospodara kojem ste služili, onda vam politika mora ostati zavadi pa vladaj – dok te pravda ne stigne. Narodna veli: ‘Laži mu još kod nekih pobjeđuju, ali ga istina izdaje’. Izdao je vlasnik DPS-a svaku državu koju je brani: Titovu Jugoslaviju da bi služio velikoj Srbiji. Veliku Srbiju da bi nastavio poharu Srbije i Crne Gore. Izdao je Ustav Crne Gore kako bi od nezavisne Crne Gore napravio imanje, a ne državu. Đe će jezik no na šupalj zub. Druge proganjati za ono što čitav život radiš stalna je politika vlasnika DPS-a“, navodi se u reagovanju Krivokapića.

Nazivajući Đukanovića „tamničarem“ zarobljene države, „kako je opisuju od Brisela do Vašingtona“, Đukanović, prema ocjeni Krivokapića „ne vidi da ga je čitava Crna Gora makar jednom do sad izdala“.

„Jedni kad nijesu htjeli sa njim u bratoubilački rat, drugi kad su vjerovali u ono zašto su ga doveli na vlast početkom devedesetih. Sada su svi izdajnici koji neće da ćute o biblijskoj pohari i pohlepi vladajuće klike u Crnoj Gori. misija SDP-a, sad kad je završeno strateško utemeljenje Crne Gore, je da okuplja oko Ustava Crne Gore i plana razvoja. Koliko god to imalo uspona i padova. Ako smo od ratnih strvinara DPS-a, makar formalno napravili cvrkutave zapadnjake, onda ćemo svakako od progresivnih snaga napraviti evropsku Crnu Goru“, rekao je Krivokapić.

Saglasni su u SDP-u da nijesu srodna opozicija u Kolašinu.

„Ali se pokazalo da kada se u Crnoj Gori okupimo oko Ustavnog patriotizma, reda i zakona počinje ozdravljenje od bolesti zvane – DPS i sateliti pohara naroda. U jednom mandatu smanjila je poštena vlast na pola trošenje narodnog novca u Kolašinu Za ono što su za jedan jedini dan po kafanama pojeli vaši patriotski kadrovi sada kupimo svim prvacima udžbenike a polumaturantima lap topove. Opština subvencionira solarne panele na selima dok vaša vlast struju za vaše kumove. A ostavili ste grad sa pet budžeta duga i blokadom od 5 godina. Ima li kraja bestidnosti u poharnom dijelu DPS-a u odbrani vlasti po svaku cijenu? I konačno o državnoj izdaji u Kolašinu. Dok se Milo Đukanović pitao u ovom okorubanom gradu, državna zastava se nije zavijorila na njegovim ulicama. Došla je tek sa onima koje on naziva izdajnicima. Izgleda da je jedina prava zastava njegovog DPS-a gusarska – sve ostale je u blatu ostavio pa će i Crnogorsku ako ga ne zaustavimo“, poručio je Krivokapić.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!