DPS Berane: Vrlo brzo će se otkriti pravo lice koalicije koja rukovodi gradom

By aleksandra stankovic

1809dps


U
vrijeme dok je Demokratska partija socijalista vršila lokalnu vlast u Beranama, državne institucije su ostvarile odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom, koja se danas ogleda u značajnom broju projekata koji su uspješno realizovani, odnosno čija je realizacija u toku, navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista DPS Berane.

„Navedena saradnja je bila veliko osvježenje poslije dugogodišnje stagnacije u odnosima opštine i države koju je uzrokovala dotadašnja lokalna vlast, a čiji su čelnici svoje mjesto našli i u sadašnjoj rukovodećoj strukturi Berana. Odgovoran odnos državnih institucija prema građanima Berana pokazuje se i poslednjih šest mjeseci, koliko Beranama upravljaju stručnjaci iz Koalicije „Zdravo Berane“, tako što se nastavljaju sve one aktivnosti usmjerene ka rješavanju ključnih infrastrukturnih problema, a što je preduslov stvaranja boljih uslova života za sve građane naše opštine. Međutim, sadašnji lokalni čelnici daju sve od sebe kako bi građanima pružili lažnu sliku i sve pomenute aktivnosti državnih institucija pripisali aktuelnoj lokalnoj vlasti. A suština njihovog rukovođenja opštinom u prethodnom periodu je u stvari nešto sasvim drugo. Postavljajući na odgovorna mjesta ljude koji nemaju stručne kvalifikacije i ostale neophodne zakonom propisane uslove, ne preostaje im ništa drugo osim da svoju energiju usmjeravaju ka umanjivanju vrijednosti prethodne lokalne vlasti i šikaniranju svih onih ljudi koji imaju bilo kakve veze sa Demokratskom partijom socijalista“, tvrde iz te partije.

Kako dodaju, takav odnos u pojedinim trenucima prevazilazi granice ljudskog postupanja i, prije svega, politički korektnog ponašanja, jer, smatraju, ne postoji drugi način kojim bi nazvali brojne njihove postupke u prethodnom periodu.

„Naravno da je u pitanju realizacija „ključnih postavki“ iz predizbornog programa Koalicije koja trenutno upravlja opštinom, jer su upravo to vrijednosti koje oni baštine. Na taj način građani Berana su u prilici da vide kakva im budućnost predstoji dok gradom upravljaju oni koji se nijesu ustručavali, odnosno koji su nastojali da u prethodnim godinama što više umanje sve ono što je radila lokalna vlast na čelu sa Demokratskom partijom socijalista, i time da posredno omalovaže većinu građana naše opštine koji su članovi ili simpatizeri DPS-a. Ali, kao što davno reče naš narod – vrijeme je majstorsko rešeto, pa smo uvjereni da će, u ovom slučaju, izuzetno brzo biti razotkriveno pravo lice koalicije koja rukovodi našom opštinom“, zaključuju iz DPS-a.

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!