Đukanović doputovao u Azerbejdžan

By ana popovic

miloAzer


P
redsjednik Vlade Milo Đukanović otpočeo je trodnevnu zvaničnu posjetu Azerbejdžanu, do koje je došlo na poziv predsjednika Vlade Artura Rasizadea. Po dolasku u Baku, premijera Đukanovića je na aerodromu „Hejdar Alijev”, uz državne počasti, dočekao zamjenik predsjednika Vlade Azerbejdžana Ali Ahmedov.

Tokom posjete Bakuu, premijer Đukanović će se susresti i sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, kao i drugim visokim zvaničnicima u Bakuu. To će biti prilika za sagledavanje dosadašnjih rezultata veoma uspješne saradnje u mnogim oblastima, i za dogovor o pokretanju novih projekata u obostranom interesu, na bazi odličnih bilateralnih odnosa dvije zemlje. Planirano je i potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti obrazovanja.

Premijer Đukanović će učestvovati i na svečanoj ceremoniji obilježavanja „Ugovora vijeka“ i početka radova na Južnom gasnom koridoru, čija će izgradnja i povezivanje sa krakom Jadransko-jonskog gasovoda omogućiti Crnoj Gori snabdijevanje prirodnim gasom, i povezati Zapadni Balkan i Evropu sa novim sigurnim energetskim izvorima. Ceremoniji će prisustvovati šefovi država ili vlada, i drugi visoki predstavnici zainteresovanih zemalja.

Sa premijerom Đukanovićem, u posjeti Azerbejdžanu je i ministar ekonomije Vladimir Kavarić.

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!