Đukanović i Krivokapić usaglašavaju aneks koalicionog sporazuma

By Nenad Zečević

okkrivokapicdjuk

Aneks koalicionog sporazuma između Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije koji bi trebalo da bude potpisan do kraja septembra, nakon povratka predsjednika SDP-a Ranka Krivokapića iz SAD biće usaglašen na nivou lidera te dvije partije, saznaje Portal Analitika.

Dokument prema pouzdanim saznanjima Analitike ima dva dijela: političko-pravni i ekonomski i u svakom pojedinačno su navedeni konkretni koraci koalicije u narednom periodu uključujući i moguću rekonstrukciju Vlade.

Kada je u pitanju prvi dio dokumenta u njemu će biti stavljen akcenat na vladavinu prava i ispunjavanje obaveza na putu ka NATO i EU. U drugom dijelu akcenat će biti stavljen na ekonomska pitanja kao i realizaciju važnih infrastrukturnih prjekata.

O tom dokumentu bilo je već govora i na Predsjedništvu Demokratske partije socijalista.

– Predsjedništvo DPS se upoznalo sa aktivnostima na jačanju koalicione saradnje na državnom nivou i snaženju Vladine politike u prioritetnim oblastima ekonomije, kao i daljoj afirmaciji standarda vladavine prava i dalo punu podršku nastavku politike koja doprinosi punoj političkoj stabilnosti, neophodnoj za dostizanje NATO i EU vrijednosti i punopravno članstvo u ovim savezima, navedeno je u saopštenju nakon sjednice.

Premijer Đukanović je govoreći na ekonomskom forumu u Miločeru kritikovao pojedine ministre navodeći da od drveća ne znaju da prepoznaju šumu, čime je podgrijao navode o skoroj rekonstrukciji Vlade.

– Naići ćete na mnoge ministre koji će vam reći da rade po 12 ili 15 sati dnevno, često od drveća ne znajući da prepoznaju šumu i da, u svemu tome, teško identifikuju važnost onog što je međuzavisnost u funkcionisanju ministarstva, skladan i harmoničan rad Vlade, koji mora zajednički da daje rezultat – rekao je Đukanović.

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!