ĐUKANOVIĆ: Sačuvati investitore u vremenu krize je uspijeh (VIDEO)

By sinisa goranovic

milodanas1609


P
redsjednik Vlade Milo Đukanović kazao je na Miločerskom razvojnom forumu da je očuvanje investitora u vremenu krize uspijeh i da govori o teme da je Crna Gora unaprijedila poslovni ambijent.

Đukanović je istakao da je potrebna kreativnost da bi se privukli investitori ističući da je ni9je bilo da danas ne bi imali Porto Montenegro i hotel Regent.

– U prethodnom periodu smo mnogo radili. I uprkos ekonomskoj krizi smo uspjeli da napravimo jednu veoma solidnu zajednicu investitora u Crnoj Gori. Ako znamo da se ralizuju investicije na Luštici, Kumboru, Porto Montenegru i da vodimo bitku oko povratka investitora na Plave horizonte. Vjerujem da ćemo sačuvati i tu investitciju. Potpisali smo ugovor za realizaciju investicije sa Abu Dabijem na lokaciji Dubovica, skladno smo sa razvojem investicije na Svetom Stefanu i Miločeru. U pitanju su sve renomirani svjetski investitori. Sačuvati sve te investitore u ovom vremenu krize je uspijeh i govori o tome da smo mi solidno unapriedili svoj poslovni ambijent – rekao je Đukanović.

Premijer je istakao da moramo kreativno raditi da bi stimulisali investitore da ulažu u našu zemlju.

– Moramo kreativno djelovali da bi smo stimulisali investitore da ulažu u ono što nama treba. Tako da smo promjenili Zakon o turizmu I ustanovili nove forme za nastanak turističkih struktura. Da smo ostali privrženi samo tradicionlnim modelim gradnje Regenta ne bi bilo danas u Porto Montenegru – rekao je Đukanović.

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!