Đukanović u posjeti Azerbejdžanu

By Predrag Zečević

milo


P
redsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović otputovaće danas u trodnevnu zvaničnu posjetu Republici Azerbejdžan, na poziv premijera Artura Rasizadea.

Predsjednik Đukanović, kako je saopđteno iz Vlade, imaće susret i sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, kao i drugim visokim zvaničnicima u Bakuu. To će biti prilika za sagledavanje dosadašnjih rezultata veoma uspješne saradnje u mnogim oblastima, i za dogovor o pokretanju novih projekata u obostranom interesu, na bazi odličnih bilateralnih odnosa dvije zemlje. Planirano je i potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti obrazovanja.

Premijer Đukanović će učestvovati na svečanoj ceremoniji obilježavanja „Ugovora vijeka“ i početka radova na Južnom gasnom koridoru, čija će izgradnja i povezivanje sa krakom Jadransko-jonskog gasovoda omogućiti Crnoj Gori snabdijevanje prirodnim gasom, i povezati Zapadni Balkan i Evropu sa novim sigurnim energetskim izvorima. Ceremoniji će prisustvovati šefovi država ili vlada, i drugi visoki predstavnici zainteresovanih zemalja.

U delegaciji je i ministar ekonomije Vladimir Kavarić.

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!