Gegaj: Neće biti spajanja izbora

#Politika #NikolaGegaj

gegaj.jpg

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori biće održani u redovnom terminu i nema ništa od njihovog spajanja sa predsjedničkim izborima koji će biti održani na proljeće iduće godine, kazao je u intervjuu za “Dan” Nikola Gegaj, funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS).

“Zahtjev opozicije ne može biti prihvaćen, prvenstveno iz političkih i pravnih razloga. Svi posmatrači izbora koji su održani na jesen prošle godine, i domaći i međunarodni, ocijenili su da su to bili do sada najbolje organizovani izbori u Crnoj Gori i da odražavaju volju građana. Takođe, moram naglasiti da je premijer Duško Marković više puta do sada pozvao opozicione predstavnike da uđu u parlament, a nakon toga i u Vladu. Do sada nijesmo imali pozitivan odgovor opozicije”, kazao je Gegaj za Dan.

On je poručio da je DPS spreman za dijalog sa opozicijom o prekidu bojkota parlamenta, ali da ne prihvataju ucjene i ultimatume.

“Pozivamo ih da se vrate u parlament, ali oni ne mogu diktirati uslove”, rekao je Gegaj.

Govoreći o predsjedničkim izborima, on je kazao da će Milo Đukanović sam odlučiti da li će biti kandidat DPS-a za šefa države.

“Naravno, on bi pobijedio svakog kandidata, bez obzira da li je u pitanju lider opozicije ili kandidat koji će biti nadređen liderima opozicionih partija u Crnoj Gori. I ja, kao i ubjedljiva većina građana Crne Gore, mislim da bi to bilo pravo rješenje. Milo Đukanović ima neprikosnoven rejting u javnosti. Mislim da bi svaka država poželjela da ima na svom čelu čovjeka kao što je Milo Đukanović. Neću sada nabrajati sve zasluge koje ima, ali dovoljno je reći da je on kao predsjednik države i Vlade,uz visoku svijest građana Crne Gore, bio i ostao najzaslužniji što je Crna Gora u najtežim vremenima sačuvala mir i multietnički sklad i toleranciju, obnovila nezavisnost i ušla u NATO-u i što ubrzanim koracima grabi ka Evropskoj uniji”, Kazao je Gegaj.

On je uvjeren da uvijek ima prostora za dijalog i povratak opozicije u parlament.

“Dakle, mi ih pozivamo da se vrate u parlament, ali oni ne mogu diktirati uslove. Demokratska partija socijalista sigurno neće pristati na ucjene jer one ne vode rješenju. Naša partija će razgovarati kroz razuman dijalog, a ne jezikom ultimatuma. Ucjene ne doprinose ni otpočinjanju neophodnog dijaloga, a kamoli njegovom kvalitetu”, rekao je Gegaj.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!