Katnić da istraje

#SocijaldemokrateCrneGore

Socijaldemokrate Crne Gore daju apsolutnu podršku tužilaštvu da, bez obzira na uličnu retoriku i prijetnje upućene lično nosiocu jedne od najvažnijih tužilačkih funkcija, istraje na profesionalnom odnosu prema izvođenju na čistac situacije oko slučaja stvaranja kriminalne organizacije i terorizma u pokušaju.

Iz te partije su saopštili da takođe, očekuju brzu i beskompromisnu reakciju nadležnih organa na “malograđansko i itekako zabrinjavajuće ponašanje određenih pojedinaca”.

“Jedini cilj svih ovih nemilih događaja u kojima učestvuju imenom i prezimenom određeni politički subjekti, odnosno njihovi funkcioneri i simpatizeri, ali i oni koji su pod plaštom smirivanja tenzija i navodne brige o demokratskom sazrijevanju crnogorskog društva itekako svojim političkim djelovanjem doprinijeli svemu ovom, je da se iskrivi istina o događajima vezanim za 16. oktobar”, kažu iz SD-a.

Za Socijaldemokrate, kako dodaju, dignitet institucija sistema, odnosno različitih grana vlasti je mnogo važniji i jači od pojedinačnih frustracija onih koji javnim ili skrivenim udaranjem u temelje vladavine prava liječe komplekse svoje političke preambicioznosti i neostvarenosti.

“Zato još jednom sugerišemo građanima da ne upadaju u zamku onih koji su prešli u zonu političkog lutanja, koju je najbolje definisao Meša Selimović rečenicom: Obraz se gubi u nevolji”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!