KONATAR: Suhih i SDP zbog funkcija neće da izađu iz zagrljaja DPS-a

By Nenad Zečević

okkonatar

Član Predsjedništva Pozitivne Crne Gore Miloš Konatar ocijenio je u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika da su dešavanja u Pozitivnoj Crnoj Gori unutarstranački proces, koji ne može biti alibi nedostatku hrabrosti Suhiha i SDP-a da izađu iz zagrljaja DPS-a i odreknu se funkcija i lične koristi koje nijesu u interesu građana Podgorice. Konatar je reragovao na današnji Suhihov stav da se Bogojević povukao iz trke za gradonačelnika Podgorice zbog raskola u Pozitivnoj Crnoj Gori.

– Pozitivna Crna Gora je u potpunosti posvećena dogovoru za formiranje nove vlasti u Podgorici i smjeni DPS-a. Pozitivna nije postavljala nikakve specijalne uslove, niti na bilo koji način odugvlačila pregovore za formiranje nove vlasti. Takođe, naša dva odbornika su dali nedvosmislenu podršku profesoru Bogojeviću, ili bilo kom kandidatu kojeg dogovore ELPG, DF i SNP, da bude gradonačelnik Podgorice, naveo je Konatar koji je jedan od potpisnika za smjenu predsjednika Pozitivne Darka Pajovića.

Prema njegovim riječima, u Pozitivnoj Crnoj Gori nema raskola, već postoji jasna demokratska većina koja želi da Pozitivna Crna Gora bude jaka građanska stranka koja će još jače nastaviti ka cilju zbog koga je osnovana, a to je smjena DPS-a i demokratizacija Crne Gore.

– Dešavanja u Pozitivnoj Crnoj Gori su unutarstranački proces, koji ne može biti alibi nedostatku hrabrosti gospodina Suhiha i SDP-a da izađu iz zagrljaja DPS-a i odreknu se funkcija i lične koristi koje nisu u interesu građana Podgorice. Dva mjeseca smo čekali SDP da skupi hrabrost i gospodina Krivokapića da ubijedi svoje Predsjedništvo. Ako treba, čekaćemo još, jer dogovor o smjeni DPS-a i novoj vlasti u Podgorici, nema alternativu. Još jednom apelujem na čelnike koalicije ELPG Ranka Krivokapića i Darka Pajovića da nađu održivo rješenje za formiranje vlasti i smjenu DPS-a u Podgorici. Formiranje nove opozicione vlasti nema alternativu, jer će nova vlast u Glavnom gradu predstavljati uvod u opšte-društvene i političke reforme u Crnoj Gori, zaključio je Konatar.

Via: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!