Kotorani prepoznali nedosljednost koalicije

#DpsKotor

Vlast u Kotoru najavljuje da će važni projekti biti završeni do početka sezone, a zaboravljaju da je sezona počela prije 2 mjeseca, kažu iz kotorskog DPS-a. Tvrde da su Kotorani uveliko prepoznali nedosljednost koalicije i da će prijevremeni izbori u tom gradu doći prije nego što se počne sa realizacijom projekata.

DPS: Ne znaju da je sezona počela prije dva mjeseca

“Od stupanja na mjesto Predsjednika opštine, Vladimir Jokić se svim snagama potrudio da predlog razvojnog budžeta, koji je pripremljen od današnje opozicije, a tadašnje vlasti, protivpravno pretvori u predlog jednog populističkog i u svakom smislu retrogradnog budžeta za grad kakav je Kotor”, navodi se u saopštenju kotorskog DPS-a.

Oni tvrde da je vladajuća većina u Kotoru pokazala znanje kroz 40-ak amandmana na budžet, od kojih su, kako kažu u DPS-u, mnogi smiješni.

“Najtužnija i ubrzo će se dokazati i najpogubnija stvar za sve građane Kotora jeste izbacivanje projekta pothodnika ispod Rive iz kapitalnog budžeta, jer je po riječima tadašnje odbornice, a današnje potpredsjednice, Ljiljane Popović Moškov, nemoguće sagledati benefite i isplativost takvog objekta imajući u vidu kratkoročnost ugovora zaključenih sa kruzing kompanijama”, navodi se u saopštenju.

Za taj projekat prethodna vlast je, kako su saopštli, izradila projekat, dobila saglasnost od svih relevantnih institucija, dobila građevinsku dozvolu i izabrala izvođača radova, koji bi do danas navedeni objekat stavio u funkciju.

“Stalne gužve koje su svakim danom sve veće i obećanje privremene većine u parlamentu kao i Predsjednika opštine Kotor da će problem gužvi biti riješen do sezone više nego jasno govore o ozbiljnosti i lakoći izgovorenih neistina. Moguće je da smo mi gospodu iz vlasti pogrešno razumjeli te da isti nisu mislili na turističku sezonu 2017. ili je u pitanju da isti završavajući poslove u firmama u Beogradu i baveći se izborima u susjednim opštinama su zaboravili da je sezona počela prije 2 mjeseca”, kažu iz DPS-a I dodaju:

“O ozbiljnosti navedene koalicije najbolje govori činjenica da su u toku izmjene i dopune Programa rada i Programa uređenja prostora Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora, koji je donešen prije nepuna 2 mjeseca, pompezno najavljujući veći stepen transparentnosti i efikasnosti rada lokalne samouprave prilikom odabira projekata za poboljšanje života svih građana grada Kotora.”

Iz kotorskog DPS-a lažu da je očigledno plan nove koalicije da se ti projekti realizuju do 2019.godine.

“Pri tom zanemarujući činjenicu da su građani Kotora uveliko prepoznali njihoviu nedosljednost i da će prijevremeni izbori u Kotoru doći mnogo ranije nego što isti otpočnu sa realizacijom navedenih projekata”, zaključeno je u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!