LP poziva Vladu: Nagraditi vatrogasce za hrabrost

#Politika #Lpcg #Vatrogasci #Vlada

Liberalna-partija-Crne-Gore.png

Liberalna partija javno apeluje na Vladu koja će održati vanrednu sjednicu zbog učestalih požara, da posebno afirmiše rad vatrogasnih službenika, da nagradi svakog vatrogasca na prigodan način i čak razmotri odlikovanje crnogorskih vatrogasaca i vatrogasne službe.

“Užasna vatrena stihija koja već danima ugrožava ljudske živote, sigurnost domova građana, miran san ali i ogromna prirodna prostranstva, bez pregalačkog poduhvata vatrogasaca koji rade i preko 48 sati bez prestanka na teritoriji gotovo čitave države, dobila bi tragične razmjere. Oni su najzaslužniji za sigurnost i bezbijednost života građana i javno i privatno dobro a iskazana gotovost, kuraž i hrabrost u vršenju dužnosti ali i više od onoga što je dužnost, oni su zaslužili svako poštovanje, podsticaj i nagradu”, smatra Generalni sekretar LPCG, Esad Šainović.

Šainović dodaje da ova situacija jeste i opomena i indikator na koji način funkionišu ili ne funkcionišu institucije sistema i nadležne službe. “Manjak koordinacije, nespremnost i izostanak preventive, pored otežavajućih okolnosti, jesu realni problemi. Veća ulaganja u oblast zaštite i spasavanja građana i životne sredine, bolja komunikacija nadležnih službi i vrhunska opremljenost svakog pojedinca-vatrogasca i spasioca, moraju biti prioritet u narednom periodu. Nemjerljiva je šteta koja se mogla spriječiti preventivnim radnjama i jasnom dugoročnom strategijom zaštite”.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!