Moguće da SNP prekine bojkot

#Snp #VladimirJoković

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković nagovijestio je da bi, ukoliko se bilo ko od opozicionara vrati u skupštinske klupe, i ta partija mogla vratiti u parlament.

Joković: Ako se bilo koja opoziciona partija vrati u parlament... (foto: rtcg.me)

Joković je u emisiji „Živa istina“ kazao da smatra da bojkot parlamenta nije najbolji način borbe i da nije dobro da opozicija bude van skupštine, ali da je u jednom trenutku, kako kaže, bio neminovan. Isto tako kazao je da će njegova partija razmisliti o povratku ukoliko to, kako su nagovijestili, urade Demokratski fron (DF) i Demos.

„Ako se bilo koja opoziciona partija vrati u parlament, SNP će isto kao što je rekao Lekić shvatiti da je to nova činjenica da jedinstvo opozicije u tom dijelu ne postoji da je prekršen dogovor o bojkotu parlamenta i SNP će donijeti adekvatnu odluku“, kazao je predsjednik SNP-a, prenosi Antena M.

On je naveo da je saradnja sa Aleksandrom Damjanovićem definitivno završena. Na pitanje pripada li SNP-u i da li želi da formira poslanički klub, dobio je negativne odgovore.

„On je definitivno van SNP-a i njegova politička budućnost nije vezana za SNP“, rekao je Joković.

Odmah nakon Kongresa, Joković je o budućnosti partije razgovarao sa Snežanom Jonicom, koja mu je bila protivkandidat za mjesto predsjednika. Joković je kazao da nikada do sada nije bio u situaciji da se ne razumije sa njom.

„Rezultat na Kongresu je bio tijesan i moja obaveza i Snežanina je da učinimo sve našoj moći da ostane jedinstven i da bude jači nego što je sad“, naglasio je on.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!