Nastavak konstitutivne sjednice SO Glavnog grada u petak, Vukčević sekretar

By Balsa Knezevic

Podgorica


N
astavak konsistutivne sjednice Skupštine opštine Glavnog grada biće održana u petak a na njoj će biti izabran predsjednik SO i sekretar, saznaje Portal Analitika.

Na sjednici u petak za sekretara SO biće izabran Veselin Vukčević, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i javne uprave.

Demokratska partija socijalista i Socijaldemokratska partija su se ranije dogovorile da mjesto predsjednika SO Podgorica pripadne SDP-u a tu funkciju će, prema dogovru, obavljati Đorđe Suhih.

Izbor gradonačalnika na dnevnom redu će biti 15 dana nakon održavanja nastavka konstitutivne sjednice.

Prva sjednica SO Glavnog grada sazvana je 24. juna a potom je prekinuta kada je predsjedavajući Miodrag Lekić, nakon verifikacije mandata, konstatovao da se nijesu stekli zuslovi za izbor predsjednika Skupštine jer nije formirana parlamentarna većina.

Predsjednici Odbora Glavnog grada SDP-a i DPS-a Vujica Lazović i Vladan Vučelić obavijestili su prije tri dana Skupštinu o postojanju većine koja bi konstituisala vlast u Podgorici.

Sekretar Skupštine Glavnog grada Slavka Maraš saopštila je da nastavkom prve sjednice Skupštine Glavnog grada, do izbora predsjednika Skupštine, treba da predsjedava odbornik koga odrede političke partije koje su potpisale koalicioni sporazum o formiranju lokalne vlasti u Podgorici.

Ona je navela da je predsjedavanje najstarijeg odbornika prvom sjednicom Skupštine, do izbora predsjednika Skupštine, počasna funkcija čiji je legitimitet Statutom i Poslovnikom Skupštine ograničen na dio prve sjednice, a to su potvrđivanje mandata novoizabranim odbornicima i sprovođenje postupka izbora predsjednika Skupštine, zaključila je Maraš.

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!