Norveška pouzdan saveznik Crnoj Gori

Izaslanik odbrane Norveške Tor Anderson saopštio je da će Norveška i dalje biti pouzdan saveznik Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore.

Anderson se sastao sa generalnim direktorom Direktorata za politiku odbrane Ivicom Ivanovićem (Foto: gov.me)Foto: Anderson se sastao sa generalnim direktorom Direktorata za politiku odbrane Ivicom Ivanovićem (Foto: gov.me)

Iz Ministarstva odbrane su saopštili da se Anderson danas sastao sa generalnim direktorom Direktorata za politiku odbrane, Ivicom Ivanovićem, povodom završetka izaslaničkog mandata u Crnoj Gori.

Anderson se, kako je saopšteno iz tog Vladinog resora, zahvalio na odličnoj saradnji i istakao da je zadovoljan progresom koje je Crna Gora ostvarila tokom njegovom mandata.

“Norveška će nastaviti da bude pouzdan saveznik Ministarstvu i Vojsci Crne Gore, uvjeren sam da će se jednako kvalitetna saradnja nastaviti tokom mandata mog sljedbenika”, kazao je Anderson.

Iz Ministarstva su kazali da se Ivanović zahvalio Andersonu na njegovom ličnom doprinosu unaprjeđenju bilateralne saradnje Crne Gore i Norveške u oblasti odbrane.

“Uvjeren sam da će Crna Gora i Norveška nastaviti da održavaju kvalitetne i sadržajne bilateralne odnose u oblasti odbrane“, rekao je Ivanović.

On je podsjetio na veoma značajnu podršku Norveške reformskom procesu sistema odbrane Crne Gore, kroz uspješnu realizaciju projekata koji su doprinijeli razvoju i jačanju odbrambenih kapaciteta i sposobnosti.

“Ivanović je takođe naglasio značaj realizacije aktuelnih projekata, koji se tiču doprinosa stvaranju boljeg javnog okvira integriteta u javnoj upravi, izgradnje međunarodne medicinske jedinice i unaprjeđivanja znanja engleskog jezika za zaposlene u sektoru odbrane”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!