„Odnos CG i BiH za primjer svima“

Crna Gora i BiH danas nemaju nijedno otvoreno pitanje, a rješenja za ključna pitanja pitanja koja smo imali mogu biti primjer svima, kazao je hrvatskim član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović na sastanku s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem.

.

„To je da smo riješili pitanje granice bilateralno, bez bilo kakvog uticaja iz vana. I, kažem, bio bih presretan, kad bi na sličnoj nekoj relaciji mogli riješiti pitanje sa druga dva susjeda, da ih ostavimo iza sebe. Jer ona će nam trebati, svakako, kad je u pitanju Evropska unija. Jer je to jedan uslov. A ja bih rekao danas da bez tih graničnih otvorenih pitanja idemo dalje ka Evropskoj uniji“, poručio je Čović.

On je kazao da BiH, pošto je Crna Gora već članica NATO saveza, može puno preuzeti, učiti i edukovati se s onima koji su već prošli jedan put.

Vujanović je naglasio da su odnosi između naše zemlje i BiH izvanredni odnos. I ja mu zahvaljujem na svemu onome što je činio za naše dobre odnose. A

„Mi smo potpisali Memorandum o saradnji. Formirao se odgovarajući zajednički Odbor. Mi smo spremni da učinimo sve, naše iskustvo da prenesemo i da ubrzamo evropski put BiH, znajući da je to ono što je interes ne samo Bosne i Hercegovine, nego i ukupnog regiona. Razgovarali smo i o pitanjima infrastrukture i njenog unapredjenja i konstatovali da tu postoji širok prostor da se nešto uradi. Vjerujem da će se nastaviti na tim velikim projektima infrastrukture kako bi naši gradjani bili bliži, kako bi lakše, brže i jeftinije dolazili i kako bi ekonomije bolje saradjivale“, poručio je Vujanović.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

1 komentar

  1. To što Filip misli da je federacija =BIH,moram ga rastužiti i upoznati da je Federacija +R.Srpska = BIH ,a Crna gora se ne može pohvaliti korektnim odnosima sa BIH i tu nema primjera korektnog ponašanja.

Comments are closed.