PAJOVIĆ: Institucije nesposobne da građanima obezbijede sigurnost

By ana popovic

1009pajovic


C
rnogorske institucije pokazuju da nemaju kapaciteta i sposobnosti da građanima obezbijede nivo sigurnosti kako bi se osjećali zaštićenim, a najnovija dešavanja govore o neophodnosti sprovođenja reformi bezbjednosnih službi, smatra član Odbora za odbranu i bezbjednost Darko Pajović, prenosi Mina.

Komentarišući trenutnu bezbjednosnu situaciju u Crnoj Gori, nakon sve češćih ubistava i pokušaja ubistava, podmetanja eksploziva, paljenja imovine i sličnih dešavanja, on je kazao da je više nego očigledno da je potrebna hitna reakcija države.

– Jer, očigledno je da institucije sistema, tu prije svega mislim na bezbjednosni sektor, ali isto tako i na pravosuđe, nijesu dorasle zadatku koji se pred njih postavlja – rekao je Pajović agenciji Mina.

On je podsjetio da je ključni zadatak koji se pred institucije postavlja – bezbjednost i sigurnost građana.

Prema njegovim riječima, korupcija na visokom nivou i organizovani kriminal „ozbiljno podrivaju temelje države Crne Gore i neophodno je uraditi snažne iskorake po tom pitanju“.

– Institucije sistema, očigledno, nijesu dorasle zadatku, i vjerujem da treba uključiti sve raspoložive snage u državi u ovu problematiku, uključujući i Odbor za bezbjednost – kazao je Pajović.

Sve to, kako je naveo, govori o neophodnosti potrebe reformi u bezbjednosnom sektoru, koje se često pominju u kontekstu NATO integracija Crne Gore.

– Upravo ovakve stvari potvrđuju da je to prevashodno neophodno zbog nas samih i sigurnosti svakog građanina – dodao je Pajović.

Mina

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!