Poslanici BS da glasaju za skidanje imuniteta

#AndrijaMandić #BošnjačkaStranka #MilanKnežević #AdnanMuhović #OrhanŠahmanović

Predsjedništvo Bošnjačke stranke preporučilo je svojim poslanicima da glasaju za skidanje imuniteta dvojici poslanika Demokratskog fronta, u vezi sa zahtjevom tužilaštva za odobrenje za krivično gonjenje. Takođe ocijenilo je da javni istupi i djelovanje Orhana Šahmanovića nanose štetu partiji.

Ograđuju se od izjava Šahmanovića i Muhovića

Bošnjačka stranka insistira da se postupak dovede do kraja i dobije svoj potpuni institucionalni epilog.

“Smatramo da poslanički imunitet ne smije biti prepreka nikome kada su u pitanju sprovođenje tužilačke istrage o događajima na dan parlamentarnih izbora, održanih 16. oktobra prošle godine”, navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo BS je ocijenilo da javni istupi i djelovanje Orhana Šahmanovića, predsjednika opštine Plav, su u suprotnosti sa programskim načelima Bošnjačke stranke i nanose štetu partiji.

“Predsjedništvo se ograđuje od njegovog javnog istupa koji se odnosi na temeljne odrednice programa naše politike, a tiču se integracija Crne Gore u EU i NATO. Bošnjačka stranka poziva članstvo da pokažu akciono jedinstvo i u vezi sa tim daje punu podršku rukovodstvu opštinskog odbora BS u Plavu”, kazali sui z BS.

Takođe, predsjedništvo Bošnjačke stranke osuđuje nedavne izjave i istupe Adnana Muhovića, predsjednika Skupštine opštine Petnjica i predsjednika opštinskog odbora BS u Petnjici.

“Takvi stavovi ne predstavljaju politiku Bošnjačke stranke. Predsjedništvo BS ocjenjuje da je inicijativa za smjenu predsjednika Skupštine opštine Petnjica bez opravdanja. Smatramo da lokalni DPS u Petnjici nije ispoštovao koalicioni sporazum potpisan sa opštinskim odborom Bošnjačke stranke, te da je glavni krivac za loše odnose u lokalnoj upravi. Odgovornost za nefunkcionisanje lokalne uprave leži na kompletnoj političkoj strukturi koja obnaša vlast u Petnjici”, navodi se u saopštenju.

Smatraju da je, imajući u vidu kompleksnu situaciju uoči lokalnih izbora koji će biti održani na jesen ove godine, potrebno prevazići nesuglasice i tražiti adekvatna rješenja u cilju efikasnijeg funkcionisanja lokalne vlasti u interesu svih građana opštine Petnjica.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!