Predsjedništvo DPS: Koalicijama sa SDP-om ispoštovana volja građana

By kristina jerkov

1609dpslogo


P
redsjedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore, na današnjoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik DPS-a Milo Đukanović, ocijenilo je da je postizanjem dogovora o koaliciji na lokalnom nivou sa Socijaldemokratskom partijom u Podgorici, Pljevljima, Baru i Bijelom Polju, ispoštovana volja građana iskazana na lokalnim izborima 25. maja, te naglasilo očekivanje da će skorim formiranjem lokalnih vlasti u ovim gradovima biti početo sa realizacijom izbornih programa i planova, kreiranih za dalju dinamizaciju razvoja opština i podizanje kvaliteta života svih građana.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, Predsjedništvo DPS se upoznalo sa aktivnostima na jačanju koalicione saradnje na državnom nivou i snaženju Vladine politike u prioritetnim oblastima ekonomije, kao i daljoj afirmaciji standarda vladavine prava i dalo punu podršku nastavku politike koja doprinosi punoj političkoj stabilnosti, neophodnoj za dostizanje NATO i EU vrijednosti i punopravno članstvo u ovim savezima.

– Predsjedništvo DPS se upoznalo sa pojedinim inicijativama organa i članova DPS i iskazalo punu posvećenost i odlučnost da se u demokratskoj proceduri, u skladu sa Statutom DPS i zakonima Crne Gore, pronađu najbolji odgovori na konstruktivne prijedloge koji mogu doprinijeti daljem jačanju i još boljoj organizaciji DPS-a. Predsjedništvo DPS-a je donijelo odluku da počne sa pripremnim aktivnostima za Petu sjednicu Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa DPS, koja će biti održana 18. oktobra, a koja će biti posvećena pitanjima daljih reformi u skladu sa potrebama Crne Gore i zahtjevima integracionih procesa – stoji u saopštenju sa sjednice Predsjedništva DPS-a.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!