Rajzing Rainke nova američka ambasadorka u Crnoj Gori

Nova ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori biće Džudi Rajzing Rainke, saopšteno je iz Bijele kuće.

(Foto: me.usembassy.gov)Foto: (Foto: me.usembassy.gov)

Predsjednik SAD-a, Donald Tramp objavio je namjeru da imenuje nekoliko zvaničnika za važne pozicije u administraciji, uključujući i ambasadorku u Crnoj Gori.

Rainke, koja je rođena u Virdžiniji, radila je više od tri decenije u stranoj komercijalnoj službi, Odeljenja za trgovinu, kao strateg i zagovornik komercijalnih interesa SAD-a širom svijeta, sa akcentom na Evropu i Jugoistočnu Aziju.

Ona je, od 2013. do 2017. godine, bila zamjenica generalnog direktora Odjeljenja za trgovinu stranih komercijalnih poslova Ministarstva trgovine i kao pomoćnik sekretara i generalnog direktora skoro dvije godine. U toj ulozi rukovodila je programima i resursima od preko 250 miliona USD sa skoro 1,6 hiljada zaposlenih u SAD-u i više od 75 zemalja u inostranstvu.

Ona je radila u šest američkih misija u inostranstvu, uključujući i vođenje poslova strane trgovinske službe u Indiji, Filipinima i na Tajlandu.

Rainke je diplomirala na Smit koledžu i magistrirala javne poslove na Univerzitetu Prinston.

Rainke govori njemački, osnovni francuski, bahasa indonezijski i tajlandski jezik.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!