Šćekiću novi mandat, predsjednik SO iz Demokrata

Koalicija Zdravo Berane i Demokrate dogvorili su da formiraju vlast u tom gradu. Mjesto predsjednika skupštine pripašće Demokratama, dok će opštinu voditi čovjek iz koalicije Zdravo Berane. Kako je saopšteno Televiziji Crne Gore, konstitutivna sjednica biće održana u četvrtak.

.

Mjesec nakon što su na ponovljenim izborima u Beranama građani izabrali stranke koje će u narednom četvorogodištu voditi grad, koalicioni partnerti iz redova koalicije Zdravo Berane i Demokratske Crne Gore postigli su dogovor o tome kako će podijeliti političke funkcije. Pregovori su tekli u partnerskom duhu, kažu lideri stranaka pa nije bilo nikakvih problema.

„U koaliciji Zdravo Berane smo pristupili potpuno sa razumijevanjem, s obzirom da je već u okviru nove vlasti novi subjekt Demokratska Crna Gora i svakako da smo bili svjesni da se u toj novi vlasti mora vršiti preraspodjela određenih funkcija“, kazao je za RTCG nosilac liste koalicije „Zdravo Berane“ Dragoslav Šćekić.

Novica Obradović iz Demokratske Crne Gore saopštio je da su dogovorene funkcije predsjednika Opštine i predsjednik Skupštine opštine, a da ostale funkcije nijesu mogle biti dio političkih dogovora.

„Ono što je mogla da bude tema pregovora, to su političke funkcije, tako da dmo se mi dogovorili oko toga ko će biti predsjednik SO i ko će biti predsjednik Opštine Berane. Što se tiče ostalih funkcija, to u skladu sa zakonom kako se budu stvarali uslovi, tako će ići, to ne može biti predmet političkih pregovora“, kaže Obradović.

Na čelu opštine i naredne četiri godine biće Dragoslav Šćekić, a ko će iz Demokrata sjesti u fotelju prvog čovjeka lokalnog parlamenta još se ne zna.

„Još nijesu predstavnici Demokrata saopštili ime njihovog predsjednika, lice koje će biti predsjednik SO. Ali sve vrijeme je bilo i nesporno da će predsjednik Opštine nosilac liste Zdravo Berane“, rekao je Šćekić.

Obradović je kazao da Demokrate neće javnosti saopštiti ko će biti na čelu lokalnog parlamenta dok se ne završe konsultacije unutar partije.

Cilj novih koalicionih partnera je da opravdaju povjerenje birača koje im je ukazano na izborima, te će se truditi da grad vode što bolje i da podignu standard građana.

„Da završavamo sve one, realizujemo projekte koje smo započeli i sve one obaveze koje smo najavili za ovu budžetsku godinu, kako bi jedan dio problema građana što efikasnije riješili“, ističe Šćekić.

Obradović se nadam da će u narednom mandatu ispuniti sva očekivanja građana Berana.

„To je ono na čemu ćemo da radimo, što je prioritet i što je bio glavni predmet pregovora“, naglašava on.

Predsjednik SO Berane biće izabran na sjednici koja je zakazana na 12. april, kad će se potvrditi mandati novim odbornicima. Na narednoj sjednici SO biće hitno zakazano novo zasjedanje na kojem će biti izabran novi predsjednik opštine i budžet za narednu godinu.

http://rtcg.me/upload/boxFileData/2018/04/6/275448/Berane.mp4 Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!