„Stijepović zapošljava DPS vojnike“

Odbornica PzP-a u Glavnom gradu Branka Bošnjak, optužila je gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića za nepotizam i partijsko zapošljavanje u Glavnom gradu. Pozivala je Agenciju za spječavanje korupcije da detaljno ispitaju slučaj Mišele Manojlović, sekretarke za lokalnu samoupravu.

(foto: rtcg.me, arhiva)

“Odlazeći gradonačelniče Stijepoviću, kako to da ste protivzakonito, godinama držali na mjestu predsjednika Komisije za želbe za zaposlene u Glavnom gradu gospođu Mišelu Manojlović, iako ta funkcija shodno Zakonu o državnim službenicima i namještenicima mora biti profesionalna, a gospođa Manojlović je ujedno i Sekretarka za lokalno samoupravu u tvojoj gradskoj Vladi”, pita Bošnjak u izjavu za medije.

Ona kaže da je osim nespoivosti funkcija u ovom slučaju bio očigledan i konflikt interesa.

“Opšte poznata je činjenica da je ona dobar DPS vojnik i iz uže je porodice predsjednika podgoričkog odbora DPS-a, te da neće ništa uraditi mimo direktive „odozgo“, ali neko treba da odgovara za kršenje zakona, a to ste vi gradonačelniče, jer ste je upravo vi je imenovali na tu funkciju”, navodi Bošnjak.

Kaže da je Manojlović, tek nedavno razriješena.

“Interesantno je da ona u svom imovinskom kartonu ne navodi koliko je platu primala kao predsjednica Komisije za žalbe iako je navela da to radi uz nadoknadu, a zakonski je to profesionalna funkcija, a takođe ne navodi ni da je član Izborne komisije Glavnog grada, što je takođe javna funkcija koju je morala prijaviti”, navodi Bošnjak.

Ona se pita koliko je samo oštećenih radnika u Glavnom gradu, kojima je Manojlovićka partijski presuđivala po podnijetim žalbama.

“Građani će ubrzo kazniti ovakvo vaše bahato i drsko ponašanje, ali osim suda građana, vama treba da sude i institucije sistema, jer zloupotrebljavate funkciju i kršite zakone, samo da bi partijske marionete instalirali na „škakljivim“ mjestima”, zaključila je Bošnjak.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!