Tajani poručio: Dobro bi bilo da se opozicija vrati u parlament

#Politika #AntonioTajani #IvanBrajović #Opozicija

tajani.jpg

Predsjednik evropskog parlamenta Antonio Tajani kazao je da su izbori u Crnoj Gori bili regularni i da bi bilo dobro da opozicija učestvuje u radu parlamenta.

Odgovarajući na pitanje zašto se neće sresti sa opozicijom, koje su mu novinari postavili nakon sastanka sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem, Tajani je rekao da sa zvaničnici EU sastaju sa državnicima koje je narod izabrao.

“Za EU je važno da su se izbori odvijali u regularnoj atmosferi. Svi posmatrači su to konstatovali i nije na nama da se miješamo u unutrašnja pitanja Crne Gore. Problemi između vlasti i opozicije nas se dirktno ne tiče. Bilo bi dobro da i opozicija učestvuje u parlamentarnoj debati ali nije na meni da se mješam u ta pitanja”, rekao je Tajani.

On je istakao da EU odrżava odnose sa državnim instirucijama.

“Izabrani su predsjednik Vlade i parlamenta i to poštujemo”, rekao je Tajani.

On je rekao da EU nije zadala datum kad bi CG mogla da postane članica Unije.

“Vrata EU su otvorena ali kriterijumi moraju da budu ispoštovani”, kazao je on.

Ovo je prva zvanična posjeta Tajanija nekoj zemlji koja nije članica EU.

“Ne želimo da EU ostane na 27 članica i vaše prisustvo kao kandidata za Uniju je dobro za stabilnost regiona”, rekao je Tajani.

On je istakao da Crna Gora i Italija imaju dugu tradiciju dobrih odnosa i podsjetio je da je pretposlednja kraljica Italije bila sa Cetinja.

Tajani je naveo da je veoma važna ekonomska dimenzija za razvoj Crne Gore i da će podsticati ulaganja evropskih investitora u nju.

Predsjednik evropskog parlamenta će se tokom dvodnevne posjete našoj zemlji sastati i sa predsjednikom Filipom Vujanovićem i premijerom Duškom Markovićem.

B. Knežević

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!