Tajani uoči posjete: Odlaskom u Crnu Goru šaljem snažnu poruku regionu

#Politika #AntonioTajani #CrnaGora #Posjeta

antonio-tajani-73481760-1000x555-1.jpg

Zapadni Balkan pripada Evropi, što je određeno snažnim istorijskim, kulturnim i ekonomskim vezama, a odlaskom u Crnu Goru, prvu zemlju koju posjećujem u svom mandatu, a koja nije članica EU, želim da pošaljem snažnu poruku cijelom regionu, poručio je predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani koji će sjutra stići u Crnu Goru.

“Vrata članstva u EU ostaju otvorena za sve one koji mijenjaju svoje zemlje nabolje, ne samo u interesu članstva već i u interesu građana.Stabilnost u regionu znači stabilnost u cijeloj Evropi. Radujem se susretu sa građanima Crne Gore”, kazao je on.

Predsjednik Tajani će učestvovati na konferenciji koju organizuje Privredna komora Crne Gore na temu prilika za investicije u sektoru infrastrukture.

Na događaju će učestvovati brojni predstavnici crnogorskih institucija, Evropske investicione banke i Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj.

“Politički i ekonomski razvoj su od suštinske važnosti za stabilnost ne samo u Crnoj Gori već i u cijelom regionu. Paralelno sa pregovorima o pristupanju, moramo jačati ekonomsku diplomatiju, posebno za mala i srednja preduzeća, preduzetništvo i turizam,” istakao je Tajani.

Posjeta će biti zaključena u Perastu događajem posvećenim kulturi i turizmu, na kom će sa studentima turizma biti razgovarano o značaju ovog sektora u Crnoj Gori.

Tajani će se, tokom dva dana posjete, sastati sa, predsjednikom Filipom Vujanovićem, premijerom Duškom Markovićem i predsjednikom parlamenta Ivanom Brajovićem.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!