Unapređenje saradnje lokalne uprave i privatnog sektora u Beranama

By Balsa Knezevic

beraneokok1709


O
pština Berane organizovala je sastanak sa preduzetnicima i privrednim društvima koja posluju na teritorji Berana. Tema sastanka je bila poboljšanje saradnje lokalne uprave i privrednog sektora, mogućnosti pružanja podrške biznisu u cilju podsticanja ekonomskog razvoja i povećanja zaposlenosti na teritoriji opštine, kao i iniciranje formiranja udruženja privrednika Berana.

U uvodnom dijelu prisutne je ispred lokalne uprave pozdravio menadžer Opštine Darko Stojanović. On je naglasio da se će kroz upitnik, čiji je cilj ispitivanje uticaja okruženja na poslovanje lokalnih preduzeća, a koji je podijljen preduzetnicima neposredno pred početak sastanka, lokalna uprava dobiti povratnu informaciju o viđenju uslova i propisa koji utiču na lokalna preduzeća. Na ovom i narednim sastancima preduzetnici će imati priliku da nas upoznaju sa problemima sa kojima se suočavaju, u obavljanju svojih djelatnosti.

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić je na samom početku saopštio da ovaj sastanak predstavlja početni korak, u pravcu poboljšanja poslovnog ambijenta, obezbjeđivanja uslova i motivisanja investitora u cilju stvaranja nove vrijednosti u Beranama, a samim tim i novih radnih mjesta.

Predsjednik je u nastavku kazao da je to potrebno gradu, jer smo svjedoci velike nezaposlenosti, uz konstataciju da na bazi analiza koje je Opština izvršila, Berane ima kapaciteta za razvoj privrednog sektora.

Komunikacija ne treba da bude jednostrana, neophodno je razgovarati o problemima na koje nailaze preduzetnici, kako bi lokalna samopurava mogla da pomogne u vidu preduzimanja određenih koraka zbog zajedničkog dobra.

Naglasio je da sve mora da bude u skladu sa zakonskim propisima. Zakone donosi Skupština Crne Gore i lokalne samouprave se moraju pridržavati toga.

„Sve ono što se odnosi na zakon, koji je vezan za poboljšanje poslovnog ambijenta i eliminisanja poslovnih barijera, mi smo tu da se ponašamo u skladu sa tim, jer želimo ostvariti partnerski odnos sa preduzetnicima“, rekao je Šćekić.

Ono što predstavlja sledeći korak jeste osnivanje posebne kancelarije koja će sarađivati sa preduzetnicima Berana, čiji će zadatak biti da u narednom periodu ostvari kvalitetnu saradnju i sa preduzetnicima van granica naše opštine, naglasio je predsjednik.

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!