„Većinska Crna Gora se stidi“

Većinska i prava Crna Gora se stidi učešća pukovnika Vojske Crne Gore (VCG) na proslavi Oluje, kazao je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

Milačić: U CG se vodi antipravoslavna politika (foto: Prava Crna Gora)Foto: Milačić: U CG se vodi antipravoslavna politika (foto: Prava Crna Gora)

Milačić i generalni sekretar Vladislav Dajković, boravili su, tokom dvodnevne posjete, u Šibensko-kninskoj županiji.

Oni su se, kako je saopšteno iz Prave, sastali sa predstavnicima srpskog naroda u tom regionu, na čelu sa predsjednikom Srpskog narodnog vijeća za Šibensko-kninsku županiju, Borislavom Šarićem.

„Razlog zašto smo ovdje, jeste izvinjenje. Izvinjenje u ime, siguran sam, većinske i prave Crne Gore koja se stidi učešća pukovnika VCG na proslavi Oluje“, kazao je Milačić.

Prema njegovim riječima, to je ne samo antisrpski i anticrnogorski, nego i duboko anticivilizacijski čin.

„Slaviti zločin, i to sa pečatom zvanične crnogorske vlasti, predstavlja regionalno veliku ljagu i bruku nanesenu cijeloj Crnoj Gori. Zbog toga smo, na skroman i simboličan način, došli da vam se najdublje i ljudski, u ime prave i većinske Crne Gore izvinimo“, rekao je Milačić.

On je ocijenio da se u Crnoj Gori vodi antipravoslavna, odnosno politika pravoslavnog razjedinjavanja.

„Imajući u vidu status srpskog naroda u Crnoj Gori, odnosno njihovo tavorenje u jazu između manjinskog i konstitutivnog naroda, crnogorske vlasti morale da pokažu mnogo više senzibiliteta za rješavanje tog nacionalno važnog pitanja“, kazao je Milačić.

Predstavnici Prave Crne Gore boravili su i kod porodice odbornika Save Vojnovića, koji se nakon protjerivanja u Oluji vratio na svoje ognjište, u selo nadomak Knina, Đevrske. Milačić i Dajković su posjetili i srpski manastir Krka, koji je sagrađen 1345. godine.

„Tokom posjete Republici Hrvatskoj, Milačić i Dajković su bili pod konstantnom policijskom pratnjom, u civilu, bez najave i obavještenja“, kaže se u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar