Vlada osudila incidente u Skupštini: Evidentno nasilničko ponašanje

Prva međunarodna konferencija o Vrancu i drugim
crnogorskim autohtonim sortama vinove loze

#Politika #Nasilje #VladaCrneGore

XI-sjednica-Vlade-Crne-Gore-007-1000x555-1.jpg

Vlada Crne Gore ocijenila je na početku današnje sjednice da jučerašnji događaji u Skupštine Crne Gore predstavljaju razlog za ozbiljnu zabrinutost zbog agresivnog i nasilničkog ponašanja dijela poslanika opozicije i generalno podrivanja integriteta Skupštine kao zakonodavne vlasti.

“Ne samo da je riječ o nedopustivnom ponašanju predstavnika građana, već smo svjedoci primjene nasilja, napada i prijetnji, demonstracije sile i niza uvreda uključujući i uvrede upućene na nacionalnoj i vjerskoj osnovi kolegama poslanicima u Parlamentu. Poslanici nijesu dobili mandat da fizički napadaju kolege i primjenom sile ostvaruju svoje političke ciljeve”, ističu u Vladi.

Vlada osuđuje jučerašnji događaj i ističe da je Parlament mjesto u kojem treba njegovati toleranciju, pravo na drugačije mišljenje i različit politički stav, mjesto na kojem se donose zakoni i gdje treba da počiva vladavina prava, a ne samovoljna anarhija dijela poslanika opozicije.

“Scene koje je vidjela cijela crnogorska javnost jasno upućuju na evidentno nasilničko ponašanje”, istakli su oni.

Pročitajte još:   Proširenje da bude visoko na EU agendi

Vlada očekuje da Vrhovno državno tužilaštvo preduzme sve mjere iz svoje zakonske nadležnosti i brzom i efikasnom istragom procesuira sve učesnike jučerasnjih napada na poslanike, i na taj način zaštiti integritet Skupštine kao zakonodavne vlasti u Crnoj Gori, kao i svakog njenog poslanika lično.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!