Vlada osudila incidente u Skupštini: Evidentno nasilničko ponašanje

#Politika #Nasilje #VladaCrneGore

XI-sjednica-Vlade-Crne-Gore-007-1000x555-1.jpg

Vlada Crne Gore ocijenila je na početku današnje sjednice da jučerašnji događaji u Skupštine Crne Gore predstavljaju razlog za ozbiljnu zabrinutost zbog agresivnog i nasilničkog ponašanja dijela poslanika opozicije i generalno podrivanja integriteta Skupštine kao zakonodavne vlasti.

“Ne samo da je riječ o nedopustivnom ponašanju predstavnika građana, već smo svjedoci primjene nasilja, napada i prijetnji, demonstracije sile i niza uvreda uključujući i uvrede upućene na nacionalnoj i vjerskoj osnovi kolegama poslanicima u Parlamentu. Poslanici nijesu dobili mandat da fizički napadaju kolege i primjenom sile ostvaruju svoje političke ciljeve”, ističu u Vladi.

Vlada osuđuje jučerašnji događaj i ističe da je Parlament mjesto u kojem treba njegovati toleranciju, pravo na drugačije mišljenje i različit politički stav, mjesto na kojem se donose zakoni i gdje treba da počiva vladavina prava, a ne samovoljna anarhija dijela poslanika opozicije.

“Scene koje je vidjela cijela crnogorska javnost jasno upućuju na evidentno nasilničko ponašanje”, istakli su oni.

Vlada očekuje da Vrhovno državno tužilaštvo preduzme sve mjere iz svoje zakonske nadležnosti i brzom i efikasnom istragom procesuira sve učesnike jučerasnjih napada na poslanike, i na taj način zaštiti integritet Skupštine kao zakonodavne vlasti u Crnoj Gori, kao i svakog njenog poslanika lično.

Izvor: Cafe Del MontenegroŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!