Vujanović: Na Žabljaku se bolje živi

By Nenad Zečević

okvujanovic11

Na Žabljaku je, nakon brojnih projekata koji su urađeni posljednjih godina, život mnogo kvalitetniji, a poboljšana je i turistička ponuda, kazao je predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, na obilježavanju Dana te Opštine.

Vujanović je naveo da je zadovoljan urađenim između dva praznika.

“Posljednjih godina Žabljak je zaista značajno poboljšao i saobraćajnu, hotelsku. ugostiteljsku i sportsku infrastrukturu, a značajno je podignut nivo komunalnih usluga. Život je ovdje zaista kvalitetniji a turistička ponuda urednija“, kazao je Vujanović i zahvalio Vladi Slovenije koja je sufinansirala brojne projekte na Žabljaku i pokazala posebnu pažnju prema toj opštini..

O sadašnjem trenutku Žabljaka i ulaganjima za poboljšanje uslova života u toj opštini govorio je predsjednik Opštine, Veselin Vukićević, prenosi Javni servis.

„Krajem 2013. godine završeno je i pušteno u rad postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda. Žabljak je među prvim opštinama u Crnoj Gori dobio ovaj važan objekat komunalne infrastrukture. postrojenje vrijedno 980 hiljada eura izgrađeno je zahvaljujući dobroj saradnji sa Vladom Crne Gore i republike Slovenije. Sportska dvorana površine 3 hiljade metara kvadratnih sa terenima za rukomet, košarku i odbojku, kuglanom i drugim sadržajima puštena je u rad 10. septembra. I ovaj projekat vrijedan blizu 3 miliona eura partnerski su finansirale Vlada Crne Gore i republike Slovenije“, kazao je Vukićević.

On je najavio realizaciju novih projekata prije svega reciklažnog dvorišta sa pretovarnom stanicom u koji će biti uloženo dva miliona eura.

Don Opštine je obilježen i polaganjem vijenca na spomenik palih boraca, a odbornici opozicije nijesu prisustvovali današnjoj svečanoj sjednici.

Iz lokalnog odbora, Socijalističke narodne partije kazali da je to vid protesta zbog, kako su naveli, nedemokratskih postupaka tokom lokalnih izbora i nakon njih.

“Opozicija smatra da zbog loše ekonomske situacije, velike nezaposlenosti i nedopustivo niskog tandarda građana Žabljaka, nema mjesta za slavlje”, naveli su iz te stranke.

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!