Da li bi Srbija mogla da podnese da joj vrate Kosovo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da malo ko razmišlja o tome da li bi Srbija mogla da podnese da joj se vrati Kosovo i da Albanci dobiju 30 odsto poslaničkih mjesta, mjesto premijera ili predsjednika države.

Foto: AnadolijaFoto: Foto: Anadolija

„Da biste se legitimisali pred međunarodnom zajednicom morali biste Albancima da date 30 odsto mjesta u parlamentu, mjesto premijera, ili predsjednika Skupštine ili mjesto predsjedika države. Morali biste da uvedete njihov jezik barem u parlament. Ako neko misli da to možemo, hajde to da guramo“, rekao je Dodik i dodao da misli da te spremnosti nema.

On je dodao da smatra i da bi četiri opštine sa sjevera tebalo da se reintegrišu u sastav Srbije, da se obezbjedi najviši međunarodni standardi za zaštitu srpskog naroda na Kosovu i crkvene imovine kao i da se za nju traži neka vrsta eksteritorijalnosti.

„Istorija nekad popravi svoje greške, ali sve zavisi od ljudi“, rekao je Dodik.

On je naveo da, kada je pitao u Briselu što ne prihvate da se te četiri opštine reintegrišu u Srbiju, da su mu rekli da od njih to niko nije tražio.

Predsjednik RS je ocijenio da je problem srpske politike u tome što ništa ne tražimo već samo očekujemo. Ovo je vrijeme srpskog traženja, a ne očekivanja da vam neko nešto da, zaključio je Dodik.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar