Dodik tvrdi da huligani blokiraju saobraćaj u RS

Tan2016-9-15_13133864_17-1.jpg

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se od danas neće dozvoljavati blokada saobraćajnica u Republici Srpskoj.

“Taj haos se neće dozvoliti. Nećemo dozvoliti zakrčenje ulica i mi ćemo učiniti sve što budemo mogli, svaku vrstu mjere i neka očekuju to već od danas”, rekao je Dodik, komentarišući blokade saobraćajnica u RS zbog skupog goriva.

Komentarišući pretres vozila Hitne pomoći tokom protesta vozača 10. juna u Banjaluci, on je kazao da je to “bilo sramno”.

“To su huligani. Ko su oni da to rade?”, kazao je predsjednik RS.

On je dodao da traži od državnih organa da se poštuju zakoni.

“Onaj ko hoće da protestuje, mora da najavi, onaj ko ne poštuje – mora da snosi sankcije, mora da odgovara za ono što je onemogućilo druge u ostvarivanju svojih ciljeva”, naglasio je Dodik.

Direktor policije RS Darko Ćulum je takođe najavio da se neće dozvoliti blokada puteva, jer se obustavom saobraćaja ometa normalna putovanja građana, funkcionisanje službi hitne pomoći, vatrogasaca i policije.

Posljednja tri dana vozači u Banjaluci u 17 časova na po jedan sat blokiraju saobraćajnice u znak protesta zbog visokih cijena goriva, koje je ove godine poskupelo triput, ukupno za 12 procenata.

Gorivo u BiH je srednom maja poskupelo za deset pfeninga po litru i sada košta oko 2,25 do 2,39 konvertibilnih maraka, odnosno od 1,16 do 1,22 eura po litru.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!