Hrvatska u plamenu, stradala jedna osoba, gori i vrtić

#ExYu #Hrvatska #Požar

požar-vatrogasci.jpg

Nekoliko velikih požara gori u Hrvatskoj. Mediji prenose da je stradala jedna osoba. U mjestu Srinjine gori vrtić a neka mjesta zahvaćena plamenom nemaju ni vode.

https://www.youtube.com/embed/n_p_VyF1F4g

Vatrogasne brigade pokušavaju da se izbore sa brojnim požarima, ali su i oni naizmaku snaga, prenosi Index.hr. Gori god Šestanovca, Merčepa, Vukušića i Ribičića, a veliki je požar buknuo i na Brodarici kod Šibenika. Trenutno je najgore u zaleđu između Omiša i Splita.

Veliki požar koji je buknuo sat iza ponoći u Tugarama, tokom noći i jutra proširio na Srinjine, Sitno Gornje i Donje. Na stotine županijskih vatrogasaca već satima i sa zadnjim atomima snage bore se protiv tog požara, ali i bure koja još uvek nemilosrdno duva i stalno mijenja smjer vatre, navodi Index.hr.

Gori i na Pagu kod Košljuna, gdje su u pomoć pristigli kanaderi.

Najgore je između Omiša i Splita, gdje je pod požarom velika površina. Požar je stigao i do kuža i groblja u Srinjinama i Sitnom Gornjem i Donjem gde su neki objekti nagorjeli, ali ima i izgorjelih starih kuća. Vatra još nije pod kontrolom vatrogasaca već se širi u svim smjerovima pa su na terenu kompletno svi vatrogasci, kao i sezonci cijele županije.

Gori gusta borova šuma, nisko rastinje, makija i trava. Iako su vatrogasci sat vremena nakon što je požar buknuo zatražili pomoć kanadera, do sada im nažalost oni nisu mogli pomoći jer bura ne smanjuje svoj intezitet.

Na terenu su osim stotina vatrogasaca i sezonaca, i ljekari koji svima koji gase vatru ali i stanovništvu, i brojnim novinarima, pružaju prvu pomoć s obzirom da se večina nagutala dima.

O razmjerima požara govori i podatak da je vatra vidljiva iz Splita u kom po vazduhu već leti pepeo, a osjeća se i miris dima.

Televizija N1 je prenijela da se u Srinjinama zapalio vrtić, a neki mediji su prenijeli i da je u požarima stradala jedna osoba. Takođe, više vatrogasaca je povrijeđeno.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!