Janković: Ako pobijedim na izborima prvi potez biće smjena Vučića

#ExYu #AleksandarVučić #SašaJanković #Srbija

Poverenik_za_informacije_5.jpg

Budući kandidat za predsjednika Srbije Saša Janković kaže da će ako pobijedi na izborima kaže da će mu prvi potez biti smjena Aleksandra Vučića.

“Okosnica mog programa sadržana je u načelima našeg Ustava. Sve vrijednosti iz tih načela su pogažene, pa insistiranje na njima liči na opoziciono djelovanje. Predsjednik mora da bude oslonac za druge organe i garant građanima da u zemlji vlast ima država, a ne družina uzurpatora”, naglasio je Janković, dodajući da je to suština njegovog programa.

Prema njegovim riječima, “predsjednik mora da zaštiti građane od nepravednih, eksploatatorskih zakona i neravnopravnosti”.

“Mora da spriječi da ministarstva i javna preduzeća budu partijske ćelije, vojska pretorijanska garda, a policija služba za zataškavanje zločina”, predočio je Janković.

Za aktuelnog predsjednika Tomislava Nikolića tvrdi da je ćutao „gledajući samo da njega niko ne dira”, dok je za Vučića rekao da je “nastavio proces podjela koji je počeo mnogo prije njega”, ali da nije imao izgovor ratova koji je imao Slobodan Milošević.

“Nije imao ni slatku oblandu privrednog rasta koju je imao Koštunica, ni Tadićev još uvijek vitalan državni aparat. Zato su njegovi mehanizmi danas tako ponižavajući i brutalni, želi da vlada, a zna samo da dijeli i svađa, ne da spaja”, rekao je Janković.

Kako kaže, Vučić bi “htio nešto, ali ne zna kako”.

“Za to što hoće potrebna je država, a ne bratija. On ne zna šta je država”, zaključio je Janković.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!