Kajl Skot zasvirao trubu u Nišu

bP0k9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWVRJN01EQV8vY2NlZmMxYzA0NDIyMmUyYmIxOTI2ODcyNmQ1ZTk2YjMuanBlZ5GTAs0CQgCBoTAB.jpg

Ambasador SAD Kajl Skot, koji boravi na festivalu Nišvil, danas je iznenadio prisutne na pres koferenciji zasviravši trubu.

Direktor “Nišvil” džez festivala, Ivan Blagojević, nakon što je sa ambasadorom Skotom obišao niški Muzej džeza, napravio je veliko iznenadenje kada je na konferenciji za novinare na sto stavio trubu.

On je objasnio da je načuo da je američki ambasador muzičar i da će ga zamoliti da napravi jednu džez improvizaciju.

Ambasador se poverio da je svirao u školskom orkestru prije mnogo godina.

“Prvo, ovo nije fer, jer ja sam mu rekao da sam svirao instrumente kada sam bio u srednjoj školi. To je prije da ne kažem koliko godina, ali većina vaših muzičara su rođeni poslije tog datuma kada sam ja završio srednju školu”, kazao je on.

On je dodao da je muzika uvijek bila sastavni dio školovanja u Americi.

“Ne znam da li ću moći da sviram, ali ako sam ja loš to znači da je bolje doći uveče da slušate Džipsi kings koji su još mnogo mnogo bolji muzičari”, rekao je Skot a zatim odsvirao jednu džez melodiju na trubi, prenosi Blic.

Blagojevic je na konferenciji rekao da ambasada SAD već godinama pomaže “Nišvil” daleko više nego sve ambasade zajedno a da je ove godine napravljen korak više jer je pored svih bendova koji dolaze iz Amerike, gdje je nastao džez, na programu bio jedan kantri sastav sa Aljaske.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar