Loši smjena zbog „osvajanja Ljubljane“

#Hrvatska

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da će zbog izjave da bi „hrvatska pješadija za 48 časova mogla da bude u Ljubljani“ razriješiti penzionisanog admirala Davora Domazeta Lošu članstva u Vijeću za domovinsku sigurnost.

.

„Čim sletim večeras (u Zagreb) potpisaću razrješenje Domazeta Loše“, rekla je predsjednica novinarima na Malti, prenijela je agencija Hina.

Ona je rekla da poštuje ratni put Domazeta Loše, ali da su njegove posljednje izjave neprihvatljive.

„Njegove posljednje izjave potpuno su neprihvatljive, neodgovorne i raspiruju stanje među državama, koje zahtijeva racionalno i odgovorno ponašanje, a ne izazivanje incidenata“, rekla je Grabar-Kitarović.

Povodom zaoštravanja odnosa između Hrvatske i Slovenije zbog spora oko arbitražne odluke o razgraničenju, Domazet Lošo je rekao da bi „hrvatska pješadija za 48 sati mogla biti u Ljubljani“ i da je „u geostrateškom smislu Slovenija samo privezak Hrvatske“.

On je dodao da se na „17 godina dugo ucjenjivanje Hrvatske, koje traje još od Domovinskog rata, može odgovoriti na jedini način na koji oni razumiju – a to je za oktavu više“.

Vijeće za domovinsku sigurnost, koje ima 20-tak članova, vodi penzionisani general-pukovnik Mladen Markač, a član je i penzionisani general-pukovnik Ante Gotovina.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!