Nemojte da se žalimo ako Vatikan prizna Kosovo

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, odbacio je tvrdnje da je, iznošenjem u javnost detalja prepiske bivšeg predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, sa poglavarom Rimokatoličke crkve, državi nanio štetu.

Evo mi ćemo dopustiti da papa ode u Prištinu, a ne može da dođe u Srbiju: Dačić (Beta)Foto: Evo mi ćemo dopustiti da papa ode u Prištinu, a ne može da dođe u Srbiju: Dačić (Beta)

„Nijesam nanio štetu državi objavljivanjem istine o papinoj posjeti, već je štetu nanio Tomislav Nikolić tako što je prvo pozvao, pa onda otkazao posjetu poglavara Rimokatoličke crkve“, izjavio je Dačić odgovarajući na optužbe bivšeg šefa države.

Nikolić je prethodno naveo da je Dačić „načinio po državu štetan, nediplomatski potez, iznoseći u javnost dio prepiske predsjednika Srbije sa poglavarom Rimokatoličke crkve“.

„Ako već mora da pita Crkvu, što je nije pitao prije nego što je uputio poziv“, kaže Dačić za „Novosti“.

„Ovako smo ispali neozbiljni. A papa nije samo vjerski lider, već i šef države koja nije priznala Kosovo i koja nam je veoma važna u borbi za našu južnu pokrajinu. Evo mi ćemo dopustiti da papa ode u Prištinu, a ne može da dođe u Srbiju. Nemojte da se poslije žalimo ako Vatikan prizna Kosovo“, navodi on.

Dačić naglasava da je prvi čovjek Vatikana išao u većinu zemalja u susjedstvu i da one nijesu ništa manje pravoslavne od Srbije.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar