Nije prepoznao ubicu: Policija čuva sina ubijenog advokata

Y8Xk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWm1VN01EQV8vMTkzYzBlNmU5OTY1YmVkYzVmZDA5YzEzMTFhMzE1ZjkuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB.jpg

Petar (26), sin ubijenog Ognjanovića, jedini je neposredni svjedok koji je prisustvovao ubistvu advokata, a on, kako nezvanično saznaje Blic, nije prepoznao muškarca koji mu je likvidirao oca.

Premda u ovom trenutku postoje određeni tragovi koji će policiji pomoći prilikom identifikacije napadača na Dragoslava Mišu Ognjanovića, direktnih svjedoka likvidacije, čini se, nema.

Jedini koji bi mogao da da neposredne informacije o plaćeniku koji je likvidirao advokata porodice Bojović je Ognjanovićev sin, koji je i sam mogao biti teško povrijeđen u napadu na oca. Mlađi Ognjanović je zato odmah po zločinu razgovarao sa inspektorima.

Prema nezvaničnim informacijama, on je i dao početni opis napadača – muškarca obučenog u crno sa kačketom na glavi, visine oko 180 centimetara – a takođe je rekao i da ga nije prepoznao.

Ta informacija pokazuje da se ovdje defitivno ne radi o privatnom sukobu, već o plaćenom ubistvu. Petar Ognjanović je, inače, advokatski pripravnik u očevoj kancelariji, u kojoj je počeo da radi nakon što je diplomirao na Pravnom fakultetu.

Ognjanović je likvidiran u subotu uveče ispred zgrade na Novom Beogradu. On je ubijen sa više hitaca iz vatrenog oružja u Ulici antifašističke borbe. Policija intenzivno traga za napadačima.

Ognjanović je bio jedan od najpoznatijih beogradskih i srpskih advokata krivičara. Njegova karijera bila je ispunjena nizom medijski propraćenih slučajeva, a zastupao je brojne klijente okrivljene za teška krivična djela pred Višim i Specijalnim sudom, među kojima je i vođa “zemunaca” Luka Bojović, kao i pripadnici “škaljarskog klana”.

Osim toga, bio je i branilac Đorđa Prelića, navijača Partizana i jednog od osuđenih u slučaju ubistva Brisa Tatona. Prelić je osuđen na 10 godina zatvora za krivično djelo teško ubistvo kao jedan od organizatora nereda koji su doveli do masovne tuče navijača Partizana i francuskog Tuluza na Obilićevom vijencu 17. septembra 2009. godine neposredno pred utakmicu Partizan – Tuluz, a u kojoj je stradao Taton.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!