Nijesu Tačijeve puške razarale Srbiju

Srbija se bavi politikom mira i neće da se bavi puškama i oružjem, poručio je predsjednik Aleksandar Vučić u odgovoru na izjavu Hašima Tačija.

Vučić: Pažljivo čitati riječi Tačija (Foto: Beta)
Vučić: Pažljivo čitati riječi Tačija (Foto: Beta)

„Ne volim da se bavim puškama i oružjem kao Tači, nek on to radi. Ali nijesu njegove puške razorile Srbiju već neki avioni. A naše je da vodimo politiku mira“, rekao je Vučić novinarima u Mostaru.

Tači je ranije rekao da će na navodne prijetnje Srbije odgovoriti „puškama, kao i prije 19 godina“.

Predsjednik Vučić je rekao da je na nama da na Tačijevo pominjanje pušaka odgovorimo mirno i i staloženo, ali ga je podsjetio da nijesu njegove puške, nego neki tuđi avioni razarali Srbiju.

Vučić je dodao da treba pažliivije čitati tu izjavu Tačija, gdje on kaže da je prije 19 godina zauvijek skinuta granica dvije zemlje albanskog naroda.

„Treba pitati neke iz međunarodne zajednice šta o tome misle i da li je zbog toga napadnuta Srbija 1999. godine“, kazao je Vučić.

„Što se mene tiče, ne volim da se bavim bavim puškama i oružjem, kao što to voli Tači, neka nastavi to da radi, ali nijesu njegove puške, već nečiji tuđi avioni bili ti koji su razarali Srbiju“, dodao je Vučić.

Na nama je, kaže, da odgovorimo mirno, staloženo, strpljivo, da kažemo da želimo slobodu kretanja, razmjenu znanja, da želimo veću trgovinsku razmjenu…

„A oni neka govore šta im je volja… Ja da se junačim i pokazujem ko je jači stvarno mi ne pada na pamet“, zaključio je Vučić.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!