Parada ponosa u BG: Policija okupirala centar grada, prisustvo najavili Brnabić, Đorđević, Ružić

#ExYu #Beograd #ParadaPonosa

11053669_993025540728871_4243871801490722576_o.jpg

U Beogradu će danas biti održana Parada ponosa, uz učesće premijerke Ane Brnabić i nekoliko ministara, a kako očekuje ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, sve bi trebalo da protekne bez problema.

Šetnja počinje u 12 sati na Cvetnom trgu, a organizuje se pod sloganom “Za promjenu”.

“Bezbjednosnu procjenu je radila Direkcija policije, formiran je štab koji se time bavi, mi smo u stalnoj komunikaciji sa svima, sve teče u skladu sa zakonom i u skladu sa procjenama koje smo imali ranije. Očekujem jednu sasvim normalnu atmosferu”, rekao je Stafanović.

Na Paradi će učestvovati predsjednica Vlade Ana Brnabić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, a očekuje se i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović..

Ružić je rekao da je Srbija danas uzorna zemlja u kojoj se prava manjinskih grupa garantuju i poštuju, a svoje učešće na Paradi ponosa objasnio je željom da promovisao toleranciju i zaštitu ljudskih prava.

Učešće je najavio i gradonačelnik Siniša Mali, koji je nedavno rekao da Beograd pokazuje da je grad bez diskriminacija i sa jednakim pravima za sve, a posebno pravom na budućnost.

Predsjednik Srbije Aleksandra Vučić rekao je neće učestvovati u Paradi ponosa.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!