Požare oko Splita gasi 384 vatrogasaca sa 102 vozila!

#ExYu #Hrvatska #Požari

Pozar-Split.jpg

Na područijima zahvaćenim požarima oko Splita trenutno se nalazi 384 vatrogasca sa 102 vatrogasna vozila iz 21 vatrogasne stanice, a do 7 sati poletjela su tri kanadera, saopštio je Županijskog vatrogasno-operativni centar Split.

https://www.youtube.com/embed/yzlsGHTRwJ0

Pored brojnih vatrogasaca, sezonaca, vojnika i građana, požare u Splitu i okolini od sinoć gase i pripadnici navijačke grupe Torcida, kojima bi danas trebalo da se pridruže navijači iz Zagreba, Rijeke i Osijeka, prenosi Hina.

Ipak, vjetar je prestao da duva, tako da bi u toku današnjeg dana požar mogao da bude stavljen pod kontrolu.

Situacija sa požarom u Splitu više nije alarmantna, ali još uvek gori u Srinjinama i Žrnovnici, a najgore je tokom noći bilo u Podstrani i Strožancu.

Kako se navodi, u požarima su izgorjele brojne kuće, neke su nagorele, kao i privredni objekti i automobili, a dio stanovništva u toku noći dobrovoljno je napustio domove u ugroženim područjima.

Vatrogasci su u toku noći u Strožancu i Podstrani odbijali vatru od kuća, ali zbog vjetra požar je zahvatio sve što se našlo na putu.

Nebo nad Splitom još uvek je sivo i nepregledno, a u vazduhu ima dosta pepela zbog čega je sve teže disati.

Autoput Zagreb-Split-Ploče u potpunosti je otvoren za sva vozila, ali zbog požara je zatvorena brza cesta Solin-Klis u oba smjera, županijska cesta Žrnovnica – Srinjine i županijska cesta Mravinci – Žrnovnica.

Prema gruboj procjeni, u požarima od Omiša do Splita progutano je 4500 hektara guste borove šume, makije, trave, niskog rastinja i maslinika, a vatrogasci primili više od 5000 poziva uznemirenih građana.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!