Predsjednik Makedonije priprema proglas zbog sporazuma

Samo dva minuta je trajao sastanak predsjednika Makedonije Đorđa Ivanova sa premijerom Zoranom Zaevom i šefom diplomatije Nikolom Dimitrovom, koji su ga posjetili da bi ga obavijestili o sporazumu postignutom sa Grčkom u vezi sa imenom države.

Foto: Guliver/Getty images (arhiva)Foto: Foto: Guliver/Getty images (arhiva)

Prema agenciji Makfaks, Ivanov je izrazio nezadovoljstvo sporazumom, a onda je najavio da će izdati proglas.

Odmah nakon završetka sastanka koji je prekinut ubrzo po počeku, makedonsko predsedištvo je izdalo sledeće saopštenje: „Saopštavamo da je sastanak trajao dva minuta. Predsednik Ivanov će se danas obratiti gradjanima Makedonije“.

U saopštenju vlade u Skoplju piše se da je Ivanov „napustio sastanak i odbio da razgovara o prednostima ovog istorijskog sporazuma“.

„Premijer Zoran Zaev i ministar vanjskih poslova Nikola Dimitrov su pokušali da predstave i razgovaraju o sadržaju sporazuma sa Grčkom o imenu, ali Đorđe Ivanov je napustio sastanak i odbio da razgovara o prednostima ovog istorijskog sporazuma“, navodi se u saopštenju.

Vlada je pozvala sve političke snage da se ujedine i podrže integraciju Makedonije u NATO i Evropsku uniju.

„Gradjani konačno imaju priliku da napišu novo poglavlje u istoriji svoje zemlje i niko ne može da ih spriječi da donesu pravu odluku o budućnosti naše Makedonije“, piše u saopštenju vlade u Skoplju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!