Prije mjesec dana u BiH spriječena dva teroristička napada

#ExYu #TerorističkiNapadi

109781782757cec1aee19da094455904_v4_big.jpg

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da je Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) prije mjesec dana spriječila dvije ozbiljne terorističke prijetnje u BiH.

“U skladu sa tim informacijama pronađeni su i uhvaćeni odgovorni pojedinci. Potvrđena je vjerodostojnost tih informacija, što znači da mi radimo i pratimo”, rekao je Mektić na konferenciji za novinare.

On je pozvao sve narode u BiH, a posebno Bošnjake, na međunacionalno pomirenje u zemlji.

“Pozivam Bošnjake da dobro razmisle, da napravimo timove za razgovore, da sjednemo i napravimo istorijsko pomirenje. Ne kažem da treba zaboravljati, ali treba raditi na tome da uspostavimo uređenje i sisteme koji će mladim ljudima omogućiti zaposlenje, da žive od svog rada, a ne u kolonama autobusa da odlaze odavde”, rekao je Mektić.

On je pozvao Bošnjake da se definišu projekti koji će omogućiti razvoj države, a ne da se, kako je istakao, pravi pakt kako srušiti Obavještajno-bezbjednosnu agenciju.

“Pozivam Bošnjake da sjednemo, razgovaramo, pregovaramo, smirimo situaciju i da idemo dalje. Hoće li to nekome odgovarati ili ne? Naša je sudbina da živimo ovdje, da živimo kao ljudi, zajedno se razvijamo, a ne da živimo u stanju nacionalističke i ratnohuškačke retorike”, ocijenio je ministar bezbjednosti BiH.

Govoreći o radu Tužilaštva BiH, Mektić je optužio glavnu tužiteljku BiH Gordanu Tadić da je “pod čistim političkim uticajem”.

Prema njegovim riječima, u BiH postoji političko-pravosudno-pravna mafija koja je jača od države.

On je dodao da ima informaciju da je i Tužilaštvo BiH otvorila istragu protiv glavne tužiteljke Kantona Sarajevo Dalide Burzić, jer glavna državna tužiteljka Gordana Tadić u “njoj vidi konkurenciju”.

Mektić je rekao da čeka još dokaze protiv predsjednika RS Milorada Dodika u vezi s kriminalom i korupcijom, najavivši da će protiv Dodika podnijeti krivičnu prijavu za organizovani kriminal.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!