Riječki krstonoša došao u Zagreb, sastao se sa Plenkovićem

61484716-sasa-pavlic.jpg

Riječanin Saša Pavlić, koji je prethodnih dana prepješačio oko 200 kilometara sa drvenim krstom na leđima, u znak protesta zbog vladinih odluka, stigao je u Zagreb.

Foto: Dnevnik.hr

Sašu je na Markovom trgu u Zagrebu aplauzom dočekala grupa roditelja i djece.

Pavlić se u zgradi hrvatske vlade sastao sa premijerom Andrejem Plenkovićem, a nakon sastanka kratko se obratio okupljenim građanima rekavši da je svoj cilj ispunio.

Foto: Dnevnik.hr

Na ovaj podvig Saša se odlučio revoltiran odlukom hrvatskih vlasti da pola milijarde dolara daju za kupovinu 12 polovnih aviona, dok u fondovima za rijetke ljekove i dječje bolesti gotovo da nema novca.

Pavlić se sa suzama u očima obratio okupljenim građanima, poručivši da se njegov posao završio.

“Hvala svima koji su me pratili i što ste pomogli da dignemo svijest. Nadam se da će ostati nešto od toga. Vrijedelo je sve, jer ja samo nosim poruku i prenio sam je. Moja medijska epizoda se završila, neću davati nikakve intervjue, pa molim medije da me puste na miru. Riječ dajem roditeljima, za sva dalja pitanja obratite se njima”, rekao je kratko Pavlić i udaljio se.

Foto: Dnevnik.hr

Plenković se do sada nije oglasio povodom ovog neuobičajenog susreta.

Pavlić je od subote pješačio od Rijeke do Zagreba. Tokom puta je imao problema sa nogom, zbog čega je trpio velike bolove.

Za njega je nošenje krsta, koji je inače sam napravio, bila jednostavno poruka da za avione ima para, a za djecu nema.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!