Ljajić: Novi Pazar nije bure baruta

By Predrag Zečević

rasim


P
otpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić pozvao je investitore da ulažu u Sandžak i poručio da se neće dozvoliti da se taj kraj predstavlja kao „bure baruta“.

„Hoćemo normalno da živimo i nas samo to zanima. Nećemo da dozvolimo da se Novi Pazar i Sandžak vrate u devedesete godine. Svjedoci smo šta smo preživjeli, što zbog Miloševićeve politike što zbog naših gluposti. Nećemo da dozvolimo reprizu toga“, naglasio je Ljajić.

Ljajić je na sednici Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije za Novi Pazar pozvao sve investitore da investiraju u ovaj kraj, jer „smo garancija da je ta investicija bezbjedna i da će se isplatiti“.

„To je poruka koja treba da se šalje, jer ona koja se sada šalje zatvara svaku perspektivu da bolje živimo“, istakao je Ljajić.

Povodom predstojećih izbora za nacionalne savjete nacionalnih manjina rekao je da je ova politička opcija za jedinstvo.

„Mi smo prvi predlagalii da za nacionalni savet nađemo 35 uglednih ljudi oko kojih ćemo se okupiti. Ako od 100 hiljada ne možemo da nađemo 35 ljudi, onda ne treba da postojimo. Ti izbori treba da označe jedno umirenje u Sandžaku. Početak jednog procesa“, smatra osnivač SDP. (B92)

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!