VUČIĆ: Srbija će biti faktor stabilnosti

By Nenad Zečević

48vuk

Srbija želi da postane snažan faktor stabilnosti i bezbjednosti, ne samo na Balkanu, već u cijeloj Evropi i ne želi da stvara nove tenzije i moguće ratove u regionu, rekao je u intervjuu za CNN premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Na pitanje kako će Srbija odgovoriti na pritiske iz Evropske unije i iz Rusije u vezi sa izgradnjom gasovoda Južni tok, Vučić je, kako prenosi Anadolija, kazao da Srbija jednostavno ne želi nikakve tenzije, već svijetlu ekonomsku budućnost za svoje građane.

Srbija želi da bude faktor stabilnosti u regionu. Već smo razgovarali sa našim evropskim prijateljima o Južnom toku i jasno im dali do znanja da Srbija ima svoje interese, rekao je Vučić i dodao da u Evropi više nikome ne trebaju ratovi.

Želimo da budemo moderna i napredna država i da do 2020. godine uđemo u Evropsku uniju, istakao je Vučić i ponovio da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, ali je isto tako svjesna da zavisi od ruskog gasa.

Moramo misliti i o svojoj ekonomskoj budućnosti i zbog toga nećemo uvoditi sankcije Rusiji kao druge zemlje, rekao je premijer Srbije.

Prema njegovim riječima, Srbija više ne želi da se vraća u prošlost i neće stvarati nove tenzije i moguće ratove u regionu, već želi da postane stub stabilnosti.

Nećemo učestvovati ni u kakvim ratovima i sukobima, niti ćemo više stvarati probleme u Evropi, naglasio je Vučić, dodavši da se sada usvajaju zakoni koji će nas približiti članstvu u EU i omogućiti da postanu ekonomski razvijena zemlja.

Via: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!