„Stav Rusije o Kosovu se nije promijenio“

Naša pozicija je nepromijenjena, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova, govoreći o Kosovu.

Ilustracija (PIxabay)Foto: Ilustracija (PIxabay)

Zaharova je tako, na jučerašnjoj redovnoj konferenciji za medije u Moskvi, odgovorila na pitanje novinarke da li se nešto promijenilo u poziciji Rusije po pitanju Kosova s obzirom na izjavu Hašima Tačija da je imao razgovor sa premijerom Rusije, Dmitrijem Medvedevim, u Ankari ranije ove nedjelje, prenosi KoSSev.

Tači je na Fejsbuku u ponedjeljak naveo da se kratko sastao sa ruskim premijerom: „Tom prilikom pozvao sam premijera Medvedeva da uspostavi komunikaciju između naših zemalja.“

„Razgovarali smo i o završnoj fazi dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije i složili smo se da će potencijalni sporazum donijeti dugotrajan mir na Zapadnom Balkanu,“ napisao je dalje.

Osim vijesti o razgovoru Tačija i Medvedeva, ove nedjelje je još jedna informacija u vezi sa Rusijom i Kosovom zabilježena. Fudbalski savez Kosova objavio je čestitke na izboru novog predsjednik ovog saveza, među kojima se našla i ona iz Rusije.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar